Питання інформаційної безпеки обговорили у "вузькому колі" на Закарпатті

Питання інформаційної безпеки обговорили у "вузькому колі" на Закарпатті
У суботу, 14 квітня, Радою адвокатів Закарпатської області, Луганської області та спеціалізованою установою «Лабораторія експертної криміналістики» провели круглий стіл на тему «Інформаційна безпека».

 

Серед присутніх у заході : судді, працівники правоохоронних установ, адвокати, нотаріуси, працівники Закарпатської ОДА, які активно взяли участь в обговоренні нагальних проблем інформаційної безпеки в сучасному суспільстві.

Так, зокрема, голова Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош, говорячи про діяльність суду, яким вона керує, більш детально зупинилася на проблемах, з якими їм, суддям, доводиться стикатися, та шляхами їх вирішення.

Українські суди, розпочавши реформи, поступово відходять від паперів, переходячи на використання електронного документообігу, що зберігає час та державні кошти. І одна з гострих проблем, яка є актуальною на сьогодні, – це збереження персональних даних громадян, які звертаються до суду. Адже судові інстанції збирають та зберігають різнопланову інформацію про фізичних осіб, підприємців, діяльність державних установ, в тому числі таку, що є конфідеційною.

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» ввів поняття  Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), що означає, що всі суди будуть підключені до ЄСІТС відповідно до встановленого графіку.

Останнім часом виникає багато питань при призначенні технічних експертиз, пов’язаних з електронними носіями інформації тощо. Це нова термінологія, технології, за якими суддям важко своєчасно і повноцінно слідкувати і орієнтуватися. Але найнеприємніше при призначенні експертиз є те, що вони очікують своєї черги на проведення вже не місяцями, а роками, що призводить до накопичення справ. Крім цього, на її думку, небезпечними є і виклики, з якими суди можуть реально зіткнутися вже в найближчі роки – це спроби підробки шахраями електронного підпису судді та електронних судових рішень, інших документів.

Стосовно круглого столу, варто відзначити, що знаковим є те, що його спільно провели Ради адвокатів Луганської та Закарпатської областей, що однозначно підтверджує тезу про єдність української адвокатури, її державницьку позицію і налаштованість на конструктив.

Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області.

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів