Поліція Закарпаття перевірить технічний стан пасажирського автотранспорту

Поліція Закарпаття перевірить технічний стан пасажирського автотранспорту
А також посилить контроль за дотриманням ПДР перевізниками.

 

Голова Нацполіції доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням ПДР перевізниками. Про це Сергій Князєв повідомив сьогодні, 17 квітня, під час відеоселекторної наради з керівництвом структурних підрозділів МВС та НПУ під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Очільник відомства наголосив, що таке рішення викликано збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також ростом аварійності на дорогах протягом останніх кількох днів за участі транспортних засобів, що перевозять громадян.

«Вчора у ДТП в Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні зранку маємо жахливу трагедію у Кривому Розі. На цей час вісім загиблих та 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульної поліції та підрозділів превенції: ми маємо звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру та зробити все, аби попередити такі страшні випадки», – підкреслив Сергій Князєв.

Глава відомства поставив завдання керівникам, відповідальним за напрям превенції та безпеки на дорогах, – негайно розробити план комплексних дій з посилення профілактичних заходів. Йдеться як про перевірку технічного стану автобусів, на яких здійснюються пасажирські перевезення, перевірку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів, так і перевірку діяльності перевізників на відповідність усім необхідним вимогам, згідно з діючим законодавством.

«Найближчим часом ми очікуємо різке збільшення переміщення громадян в державі – у зв’язку з вихідними днями. Тому кількість нарядів поліції превенції на вулицях також буде збільшено», - підкреслив Сергій Князєв.

Нагадаємо, сьогодні у Кривому Розі у ДТП за участю легкового автомобіля, маршрутного мікроавтобуса та автобуса, який перевозив співробітників одного з міських підприємств, загинуло вісім людей, 15 постраждалих знаходяться у лікарні, з них четверо – у вкрай важкому стані.

Вчора у Луганській області внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали десять людей, ще десятеро були травмовані в Одесі, внаслідок зіткнення вантажівки з маршрутним таксі.

Також раніше повідомлялося, що за два місяці 2018 року у ДТП загинуло 363 людини.

Джерело: Департамент комунікації Національної поліції України

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів