30-40 безробітних хочуть залучити до сезонних робіт у лісі на Міжгірщині

30-40 безробітних хочуть залучити до сезонних робіт у лісі на Міжгірщині
Значна частка в сфері зайнятості Міжгірського району належить підприємствам лісового господарства. Щороку навесні ДП «Міжгірське лісове господарство», ДП «Верхньогірське лісове господарство», Національний природний парк «Синевир» організовують на своїх площах лісовідновлювальні роботи, здійснюють насадження нових лісових культур на місцях лісозаготівлі та масового всихання смерек.

 

До таких робіт залучаються як працівники названих господарств, так і незайняті громадяни, в тому числі з числа зареєстрованих в центрі зайнятості безробітних.

На початку місяця директор Міжгірського районного центру зайнятості Ігор Казибрід провів робочі зустрічі з керівниками головних лісогосподарських підприємств щодо координації спільної роботи в напрямку оперативного заповнення запланованих тимчасових робочих місць персоналом. У зв’язку з плануванням лісовідновлюваних робіт, 20 березня в Міжгірському центрі зайнятості проведено Ярмарок вакансій для безробітних, де було надано поширену інформацію про можливість працевлаштування на роботи з посадки лісу, орієнтовні терміни проведення робіт, умови роботи та оплати праці. З підприємствами досягнуто домовленості про організацію для зацікавлених в роботі безробітних короткотермінових навчальних курсів цільового призначення за програмою «Посадка лісових культур та догляд за ними».

У заході прийняли участь близько 30 безробітних. Загалом підприємства планують залучити до таких сезонних робіт до 40 осіб.

У ході заходу безробітним надано інформацію і про інші можливості працевлаштування в районі, а також на ринкоутворюючих підприємствах області, що мають постійну потребу в працівниках різних професій.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів