20-річний ювілей факультет МЕВ УжНУ відзначив міжнародною конференцією

20-річний ювілей факультет МЕВ УжНУ відзначив міжнародною конференцією
На форумі, що зібрав чимало поважних персон, говорили про економічні, політичні та культурологічні аспекти європейської інтеграції України в умовах нових глобалізаційних викликів

 

20 років для людини – час, коли вона тільки починає робити свідомі кроки, брати на себе відповідальність. Для факультету міжнародних економічних відносин це час, за який налагоджено корисні зв’язки й підкорено чимало висот. 16 квітня у залі засідань Вченої ради відбулося урочисте відкриття міжнародної науково-практичної конференції з нагоди 20-річчя підрозділу.

Олександр Сливка

Конференція «Економічні, політичні та культурологічні аспекти європейської інтеграції України в умовах нових глобалізаційних викликів» зібрала чимало поважних персон. Серед почесних гостей – перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, заступник міського голови Василь Гомонай, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Діана Швардак, генеральні консули Угорщини та Словаччини в Ужгороді Йожеф Бугайла та Мірослав Мойжіта, професор економічного університету в Братиславі Людмила Ліпкова, представники компаній Jabil, Yazaki та інші.

Микола Палінчак

Проректор УжНУ Олександр Сливка зауважив: «Якщо колись ми казали про цей факультет як про один із наймолодших підрозділів університету, то нині говоримо про нього як про зрілий, стабільний факультет, на якому тримаються численні успіхи нашого вишу».

Декан факультету Микола Палінчак пригадав історію становлення підрозділу, його структуру та професорсько-викладацький склад, розповів про студентів, якими пишається підрозділ, здобутки факультету та його діяльність.

Йосип Борто

Йожеф Бугайла

Від імені Закарпатської облради і всього депутатського корпусу присутніх привітав Йосип Борто, підкресливши, що для поліпшення життя в Україні потрібні якісні фахівці – зокрема й такі, яких готує факультет міжнародних економічних відносин УжНУ. «Я вірю, що ви зможете зростити таке покоління, й усі ми будемо жити в Україні, про яку мріємо», – відзначив пан Борто.

Долучилася до вітань і Ужгородська міська рада в особі заступника міського голови Василя Гомоная, консули Йожеф Бугайла та Мірослав Мойжіта, інші поважні гості.

Після урочистого відкриття й перерви відбулося пленарне засідання, у рамках якого свої наукові здобутки представили дослідники із нашого й закордонних вишів. Продовжили роботу й нині, у вівторок.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів