Сусіди Закарпаття капітально відремонтували 5 угорськомовних дитсадків на Берегівщині

Сусіди Закарпаття капітально відремонтували 5 угорськомовних дитсадків на Берегівщині
Напередодні, 18 квітня, уповноважений угорськoго уряду Іштван Грежа та ректор Закарпатського угорського інституту ім Ференца Ракоці ІІ, президент Угорського педагогічного товариства Закарпаття (KMPSZ) Ілдика Орос передали 5 відремонтованих дитячих садків на Берегівщині.

 

Як повідомлялось раніше, за фінансового сприяння угорського уряду в співпраці з Закарпатським угорським педагогічним товариством (KMPSZ) в рамках програми "Розвиток ДНЗ у Закарпатському басейні" в 2017-2019 роках в сумі 4,5 млрд форинтів на Закарпатті було відремонтовано дитячі садки з угорською мовою навчання та будуть нові там, де вони відсутні.

У середу Іштван Грежа та Ілдика Орос передали 5 відремонтованих дитячих садків на Берегівщині, в тому числі в селі Оросієво, в Кідьоші, Масколі та двох дитсадків у Берегові.

На прес-конференції в Оросієві і на церемоніях відкриття в кожному місці Ілдика Орос подякувала уряду Угорщини за важливу підтримку. Іштван Грежа пообіцяв: угорський уряд продовжуатиме й надалі допомагати закарпатським угорцям.

Діти в дитсадках з віршами, піснями та танцями подякували за оновлення дитячих садків і за цінні подарунки та методичні засоби, інформує Закарпаття online.

На церемонії були присутні головні консули ужгородського та берегівського угорських консульств, голови райради та РДА Берегівщини.

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів