Тютюнові вироби у капронових панчохах знайшли на кордоні в іномарці іноземця

Тютюнові вироби у капронових панчохах знайшли на кордоні в іномарці іноземця
На Закарпатті працівники митного посту «Тиса» припинили незаконне вивезення цигарок громадянином Угорщини. Вивозив тютюнові вироби іноземець автомобілем «OPEL OMEGA».

 

Проходив митний контроль угорець «зеленим коридором», що вважалось його заявою про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі цієї території.

Працівники митниці провели усне опитування іноземця, під час якого він повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб працівники митниці вивели із загального потоку для проведення митного огляду в боксі поглибленого огляду.

Відтак в транспортному засобі митники виявили приховані від митного контролю тютюнові вироби іноземного та українського виробництва. Зокрема, з акцизними марками: 189 пачок «Rothmans» «DEMI BLUE», 140 пачок «PHILIP MORRIS» та 500 пачок без акцизних марок «Compliment BLUE». Всі ці тютюнові вироби були поміщені в капронові панчохи та приховані у чотирьох ходових та запасному автомобільному колесі.

Громадянин Угорщини визнав, що цигарки є його власністю та зазначив, що віз їх в Угорщину, аби подарувати друзям.

Таким чином він вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Ці дії мають ознаки порушення митних правил передбачених статтею 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, справу буде передано до суду, до рішення якого цигарки та автомобіль знаходитимуться на зберіганні в Закарпатській митниці ДФС.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів