Кафедра військової підготовки ознайомила закарпатських студентів зі своїм підрозділом практично

Кафедра військової підготовки ознайомила закарпатських студентів зі своїм підрозділом практично
18 квітня у холі головного корпусу УжНУ відбувся відкритий урок-презентація, організований кафедрою військової підготовки. Студенти будь-якого факультету вишу мали можливість не тільки приміряти військову форму й потримати в руках зброю, а й поспілкуватися з викладацьким колективом та студентами військового підрозділу. У такий спосіб його керівництво вирішило допомогти молоді побороти страх перед зброєю та військовою формою, а також дати можливість дізнатися про нюанси навчання на кафедрі. Відвідав захід і проректор УжНУ з наукової роботи Ігор Студеняк.

 

Завідувач кафедри військової підготовки полковник Василь Олійник наголошує на тому, що студентам не варто боятися військових. «Ми помітили, що більшість студентів має страх перед формою, перед зброєю. Аби розвіяти ці побоювання, і вирішили провести низку ось таких відкритих уроків. Нині тут присутні не тільки викладачі кафедри, а й наші студенти та студентки. З різних факультетів, до речі. Це вже завершальне заняття. До цього ми вже були й на факультеті здоров’я людини, у правників, філологів.  Зауважу, що до нашого заходу студенти виявляли неабиякий інтерес. Завдяки такому зближенню доволі стрімко побільшала кількість охочих вступити до нас на навчання. Ця тенденція не може не радувати», – розповів Василь Васильович.

На урок справді завітала велика кількість охочих: від початку й до кінця заходу біля гвинтівок та автоматів весь час купчилося чимало зацікавлених студентів. Консультанткою від військового підрозділу була й п’ятикурсниця факультету іноземної філології, а за сумісництвом – командир 202-го навчального взводу на кафедрі військової підготовки Аліна Чернюк. Дівчина поділилася враженнями від навчання на військовій кафедрі: «Мені дуже подобається, тому що в нас є не тільки теоретичний виклад матеріалу, а й багато практичних занять. До прикладу, наступного тижня їдемо на полігон на навчальні стрільби, і це вже будуть, якщо не помиляюся, наші шості стрільби. Кафедра дуже добре дисциплінує, адже маршування строєм, практичні заняття, вивчення зброї лише здаються дрібницями.

Також для людини, яка володіє іноземними мовами, кафедра військової підготовки – це запорука успішного працевлаштування або ж перекваліфікації в майбутньому».

Окрім того, Аліна переконана: потрібно розвіювати стереотипи щодо можливостей, які відкриваються для дівчат на військових напрямах, власним прикладом. «Чоловічих» професій не існує, а статус командира взводу тільки підтверджує її слова.

Стереотипність – це не про кафедру військової підготовки. А щоб упевнитися в цьому самим, викладацький колектив підрозділу запрошує всіх охочих здобути ще одну освіту, наголошуючи на вигідних умовах навчання, які не заважатимуть основному профілю.

Тетяна Боць,

відео Роберта Паппа

Медіацентр УжНУ

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів