Студенти в Ужгороді знайомилися з діяльністю ОБСЄ

Студенти в Ужгороді знайомилися з діяльністю ОБСЄ
18 квітня у рамках святкування 20-річчя факультету міжнародних економічних відносин відбулася лекція з участю представників ОБСЄ. Нагадаємо, нині в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, робота якої спрямована на запобігання конфліктам, їх урегулювання й ліквідацію наслідків, входить 57 країн Північної Америки, Європи та Центральної Азії.

 

 

Проводив зустріч заступник керівника Івано-франківського відділення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Санер Ахмедов, а також асистент із адміністративних та фінансових питань Петро Насадюк разом з іншими колегами.

Оскільки на факультеті активно вивчають іноземні мови, то лекцію для студентів 3-го та 4-го курсів влаштували англійською мовою.

Мирослава Лендьел

На заході також була присутня проректорка з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел, яка наголосила, що раніше абревіатура ОБСЄ більшості співвітчизників була незрозуміла, та й неактуальна. Але нині місія Організації активно працює в Україні, зокрема через збройний конфлікт на Сході нашої держави, тому в студентів є добра нагода особисто поспілкуватися з людьми, які працюють в міжнародній організації.

Санер Ахмедов

Розпочав Санер Ахмедов зі з’ясування зрозумілості для студентів ролі організації, зауважив, що ОБСЄ створена для того, аби перебувати в місцях конфлікту. Утім основну увагу  пан Ахмедов зосередив на ситуації в нашій державі. На території України діє 10 офісів СММ ОБСЄ в різних містах, найбільше ж локалізуються в Донецьку та Луганську.

Ще однією не менш важливою роллю організації є повідомлення про реальний стан подій для сторін конфлікту.

«Чому ви не зупините війну?» – саме це питання найчастіше ставлять представникам організації, – повідомив пан Санер і  відразу дав студентам відповідь: «Наша основна мета – не зупиняти війну, у нас нема таких повноважень, а влаштовувати зустрічі країнам, що конфліктують, аби ті могли дійти певного консенсусу».

Після завершення розповіді Санера Ахмедова у студентів виникло чимало запитань, на які представник ОБСЄ із задоволенням відповідав.

– Намагаюся брати участь у всіх таких конференціях, лекціях, зустрічах, особливо якщо вони англійською мовою. Сьогодні було цікаво не тільки з тих міркувань, які я вже назвала, а й тому, що представник ОБСЄ говорив і про можливості працевлаштування. Хоч і зауважив, що це моментами може бути небезпечно, але представники місій діють задля благородної мети, і мені здається, що в сучасних умовах дуже важливе функціонування таких організацій», – поділилася враженнями після лекції третьокурсниця Христина Гук.

Вікторія Кенідра

Медіацентру УжНУ

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів