В Ужгородському університеті провели представницьку Міжнародну наукову конференцію

В Ужгородському університеті провели представницьку Міжнародну наукову конференцію
Сьогодні, 19 квітня, у приміщенні ректорату стартувала Міжнародна наукова конференція «Українська література в загальноєвропейському контексті», організована філологічним факультетом УжНУ.

 

Форум, присвячений 80-річчю від дня народження професора Лідії Голомб, згуртував навколо себе більше ста п’ятдесяти науковців і молодих дослідників літератури з України та закордону.

Урочисту частину відкрила завідувач кафедри української літератури професор Валентина Барчан, яка привітала присутніх і наголосила на непересічності події.

Під час відкриття проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел зауважила: «Ознайомилася з програмою конференції, і навіть я, нефілолог, відчуваю, що це не просто цікаво – цей захід є вагомим внеском у розвиток українського літературознавства».

Декан філологічного факультету Галина Шумицька зауважила: «Ця конференція свідчить про те, що на нашому факультеті вміють шанувати й цінувати своїх учителів».

Секційні засідання з семи різних галузей літературознавства триватимуть упродовж дня. Більше про конференцію читайте в наступній публікації.

Ксенія Шокіна,

фото, відео Віталія Завадяка,

монтаж Олександра Балеги

Медіацентр УжНУ

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів