Історія закарпатця: бажання змінити країну привело на службу в поліцію

Історія закарпатця: бажання змінити країну привело на службу в поліцію
Дільничний Іван Белецький пройшов довгий шлях перед тим, як вдягнути поліцейські погони. Спочатку він отримав дві вищі освіти, одна з яких юридична, працював на заробітках за кордоном, був активним учасником Революції гідності, 2,5 роки служив в 128-ій окремій гірсько піхотній бригаді, з яких 1,5 – у зоні АТО на Сході України. Його бажання змінити країну знайшло своє втілення – бути поліцейським.

 

Закарпатець Іван Белецький розповідає, що бажання працювати в поліції не виникло спонтанно і було виваженим та обдуманим. У 2015 році він подав заяву і хотів поповнити лави патрульної поліції, але гостра потреба в хороших кадрах 4-ого окремого мотопіхотного батальйону «Закарпаття» у складі 128-ої окремої гірської піхотної бригади змусила його зробити вибір на користь армії перед поліцією. Хоча перший вибір на користь правоохоронних органів Іван Белецький зробив ще раніше, а саме коли вибирав напрям другої освіти, бо юридичний факультет і поліція в його розумінні – це одне ціле.

«Без якісної роботи поліції функціонування життя в Україні неможливе. Бажання кожного жити в Україні – це бажання бачити ефективну роботу поліції», – наголошує Іван Белецький.

До 2014 року Іван Белецький не надто думав про власний розвиток і, як це часто буває на Закарпатті, робив вибір на користь заробітків грошей за кордном. Під час «Революції гідності» у нього з’явилася надія і бажання змінити країну. Закарпатець створив громадську організацію і пробував допомагати іншим, але після кризи на сході сам відніс військовий квиток у військкомат і пішов служити в зону проведення АТО. Іван Белецький потрапив до 4-ого батальйону у складі 128-ої окремої гірської піхотної бригади і об’їздив усі полігони Донецької та Луганської областей. Зрештою з’явилися обгрунтовані причини повернутися на Закарпаття.

Іван Белецький одночасно спробував пройти відбір до Управління патрульної поліції в Закарпатській області та Ужгородського відділу поліції. І хоча набрав дуже хороший бал в патрульній, але вибрав таки професію дільничного. З 1 листопада 2017 року приступив до виконання обов’язків. Каже, що так більше відчуває зміни і значимість проробленої роботи. Тепер працює в так званому «сакуровому районі», у центрі Ужгорода.

«Коли я саме проходив навчання, був прийнятий Наказ Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції», і це прекрасний документ. Він передбачає боротьбу з правопорушеннями та злочинами на зародковому рівні. Тобто дільничний опирається в своїй роботі на превентивні методи. Поліцейський повинен ідеально знати тих людей, що проживають на території його обслуговування. Партнерство з населенням – це найкращий спосіб достукатися до людей, важливо показувати правоохоронців як захисників, а не як «Закритий клуб любителв погон». Показник довіри громадян має стати основним показником в поліції. Без нього населення правоохоронна система витрачає час, кошти, людський ресурс, щоб отримати інформацію, яку в розвинутих країнах громадяни з радістю повідомляють їй.  Потрібно усвідомлювати важливу роль поліції в добробуті кожного», – наголошує Іван Белецький.

В майбутньому ж правоохоронець хоче лишатися на посаді дільничного, каже, що його юридична освіта разом із здобутими життєвими навиками: столяр, будівельний електрик, розуміння розмовної угорської, словацької та чеської мов, Наказ МВС № 650 від 28.07.2017 року дозволять йому виконувати роботу на достойному рівні.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

19 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів