Обласні депутати визначили зони санітарної охорони водних об'єктів Свалявщини

Обласні депутати визначили зони санітарної охорони водних об'єктів Свалявщини
На другому пленарному засіданні 10 сесії облради депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 22 лютого 2018 року № 1081 «Про затвердження проекту зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод».

 

Мета та завдання  даного рішення полягають у  врегулюванні видобутку підземних вод на цьому  родовищі мінеральних вод та передбачає  затвердження проекту зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль, ДП «Санаторій Поляна» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» у складі І та ІІ поясів особливого режиму.

« Для  забезпеченню охорони водних об'єктів у районах забору води для централізованого водопостачання населення, лікувальних та оздоровчих потреб встановлюються зони санітарної охорони.

Зони санітарної охорони водних об'єктів створюються на всіх господарсько-питних водопроводах незалежно від їх підпорядкованості або типу джерела водопостачання.

Залежно від типу джерела водопостачання (поверхневий, підземний), ступеня його захищеності і ризику мікробного та хімічного забруднення, особливостей санітарних, гідрогеологічних і гідрологічних  умов, а також характеру забруднюючих речовин встановлюються межі Зони санітарної охорони та їх окремих поясів», - йдеться в обгрунтувальній частині документа.

Далі  наголошується, що Закарпатська обласна рада рішенням № 1081 від 22лютого ц.р.  затвердила проект зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод, яка розташована у селі Поляна Свалявського  району. Та до Закарпатської обласної ради надійшло звернення депутатів облради з приводу необхідності уточнення переліку поясів зон санітарної охорони цієї ділянки. Прийняття такого рішення є можливим шляхом внесення змін до раніше ухваленого  рішення Закарпатської обласної ради

Активну участь в обговоренні цього питання взяли обласні обранці – Оксана Біров, Михайло Рівіс, Олександр Ледида, Василь Губаль.

Відтак «За» рішення проголосували 33депутати облради.

Прес-служба Закарпатської облради

 

23 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів