Фейковою назвав інформацію про окрему місію ОБСЄ на Закарпатті представник самої організації

Фейковою назвав інформацію про окрему місію ОБСЄ на Закарпатті представник самої організації
Заступник голови Івано-Франківського відділення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Санер Ахмедов з колегою Петром Насадюком спілкувалися зі студентами-філологами та журналістами УжНУ.

 

20 квітня представники Організації з безпеки та співробітництва у Європі інформували про свою діяльність студентів філологічного факультету Ужгородського нацуніверситету. Напередодні подібна лекція відбулася на факультеті міжнародних економічних відносин.

Зустріч розпочали заступник декана філфаку Василь Шаркань та проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел. Мирослава Олександрівна представила гостей: заступника керівника Івано-Франківського відділення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Санера Ахмедова, а також його колегу, асистента з адміністративних та фінансових питань Петра Насадюка, котрий перекладав лекцію українською мовою.

Санер Ахмедов зауважив, що в Україні у зв’язку з подіями 2013–2014 рр. мир і стабільність похитнулися, тому ОБСЄ вирішила спрямувати в державу спеціальну моніторингову місію. Неозброєну цивільну місію було розпочато 21 березня 2014 року.

Нині на території держави активно діють 10 офісів СММ ОБСЄ, Івано-Франківське відділення спостерігає за Закарпатською, Тернопільською та Івано-Франківською областями.

Санер Ахмедов

Основними завдання СММ ОБСЄ є об’єктивне інформування про конфліктні та проблемні ситуації, сприяння налагодженню контакту між сторонами протистояння. Пан Ахмедов повідомив, що гуманітарної допомоги організація не надає, але бувають випадки, коли ОБСЄ сприяє організаціям, волонтерам, наприклад, Червоного Хреста, які не можуть потрапити на певну територію через небезпечне становище.

Аудиторія ставила чимало запитань представникам ОБСЄ, зокрема про достовірність інформації у медіа, мовляв, на Закарпатті розпочинається окрема місія ОБСЄ. Як виявилося, така інформація недостовірна, оскільки в західному регіоні існує лише одна місія – представники якої завітали в УжНУ, і вона моніторить весь регіон ще з 2014 року. Тому Санер Ахмедов порадив не довіряти фейковим відомостям, а брати за основу інформації про ОБСЄ звіти, доступні для широкого загалу на сайті організації.

Після лекції Санер Ахмедов та Петро Насадюк дякували студентам за активність і зацікавленість роботою ОБСЄ в Україні.

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

фото Віталія Завадяка

 

23 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів