Місцеві скарбниці Закарпаття наповнились на понад 7,7 млн грн податками на майно

Місцеві скарбниці Закарпаття наповнились на понад 7,7 млн грн податками на майно
Фахівці органів ДФС у Закарпатській області зазначають, що платники транспортного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки протягом січня-березня 2018 року спрямували до місцевих бюджетів на 3,6 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

 

Цьогоріч, протягом першого кварталу, у структурі надходжень основну частку сплати за квадратні метри складає податок, сплачений  юридичними особами – власниками об'єктів житлової нерухомості – більше 6,5 млн грн. Решту – 728,6 тис. грн сплатили фізичні особи, котрі є платниками цього податку.

Також юридичні та фізичні особи перерахували цьогоріч до місцевих бюджетів 533,9 тис. грн. транспортного податку.

Спеціалісти фіскальних органів зауважують, що до 1 липня 2018 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки отримають всі закарпатці (крім юридичних осіб), котрі володіють «зайвими» квадратними метрами житлової площі. Також повідомлення – рішення про нараховану суму податку отримають власники елітних авто. Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС такі платники зобов'язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Мешканцям Закарпаття слід знати, що останній день сплати даних податків – 29 серпня 2018 року. Відтак, з метою своєчасного фінансового забезпечення територіальних громад, платникам податків необхідно з максимальною відповідальністю і сумлінням поставився до свого обов’язку та не залишати сплату податкового зобов’язання на останній день.

ДФС у Закарпатській області

 

23 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів