Депутати Закарпатської облради підтримали конкурс ініціатив місцевих карпатських громад

Депутати Закарпатської облради підтримали конкурс ініціатив місцевих карпатських громад
На другому пленарному засіданні 10 сесії облради обласні обранці ухвалили рішення «Про внесення змін і доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік».

 

У новій редакції Програму доповнено чотирьма важливими розділами та двома додатками. Зокрема,  «Положенням про конкурс ініціатив місцевих карпатських громад».

У  документі зазначається, що організатором цього конкурсу є Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна». Конкурс проводиться в рамках програми «Карпатська мережа регіонального розвитку», затвердженої загальними зборами Асоціації.

Співорганізаторами конкурсу є департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, постійна профільна комісія Закарпатської облради, департамент міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА (за згодою), постійна профільна комісія Львівської облради (за згодою), а також профільні структурні підрозділи Івано-Франківської та Чернівецької ОДА (за згодою) та профільні депутатські комісії Івано-Франківської та Чернівецької обласних рад (за згодою).

На конкурс можуть подаватися: органи місцевого самоврядування, органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей (за умови співфінансування за проектом «Карпатська мережа регіонального розвитку» обласними бюджетами відповідно Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей).

Пріоритети конкурсу: транскордонне співробітництво (у випадку подання проектів у вказаному пріоритеті обов’язковою вимогою є наявність закордонного партнера); популяризація історико-культурної спадщини; збереження природної спадщини; розвиток інформаційно-комунікаційних технологій

Означено терміни подання документів для участі в конкурсі та їх перелік, конкурсну комісію та конкурсну раду, їх склад, що затверджується наказом директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Наголошується, що критерії оцінки проектів, підручник апліканта й текст оголошення про конкурс розробляє організатор конкурсу і затверджує конкурсна рада.

Остаточне рішення про переможців конкурсу і розмір фінансової підтримки приймається конкурсною радою шляхом відкритого голосування (половина + 1 голос) та оформляється протоколом.

Сформульовано і фінансування заходів переможців конкурсу, що  здійснюється в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік, а також в обласних бюджетах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним українським законодавством.

Сума фінансування у 2018 році в Програми економічного і соціального розвитку становить 2 000 тис. грн. У наступних роках – у межах бюджетних призначень. Максимальний розмір фінансування з обласного бюджету становить 250 000 грн. Мінімальний розмір власного внеску становить 20% від загального бюджету проекту, можливий нефінансовий власний внесок.

Документи щодо участі в конкурсі приймаються щоденно з 09.00 до 18.00, крім суботи, неділі та святкових днів за адресою: Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», вул. В. Винниченка, 12, м. Львів, а також мусять бути надіслані на електрону пошту Асоціації [email protected] та департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА [email protected] з поміткою «Конкурс ініціатив карпатських громад».

Вказується контактний телефон для довідок: (032) 235-75-74.

Рішення конкурсної ради про визначення переможців конкурсу та надання їм фінансової підтримки для реалізації проектів буде оприлюднено на сторінках Асоціації, Закарпатської обласної державної адміністрації,  Закарпатської обласної ради, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних державних адміністрацій (за згодою) та Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад (за згодою).

Прес-служба облради

 

24 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів