Майбутні дипломати відвідали Генеральне Консульство Угорщини в місті Ужгород

Майбутні дипломати відвідали Генеральне Консульство Угорщини в місті Ужгород
20 квітня 2018 року студенти факультету міжнародних економічних відносин відвідали Генеральне консульство Угорщини в обласному центрі Закарпаття. Студенти-міжнародники мали змогу ознайомитися з основами консульської роботи, про яку їм розповів перший заступник Генерального Консула в Ужгороді - Куті Ласло. Провідною темою його виступу були домінуючі положення консульської роботи, історія консульських зв’язків та статусу консула.

 

Пан Куті зазначав: « Консул – це дипломатичний представник своєї країни в інших країнах, покликаний підтримувати та обслуговувати у певних питаннях громадян власної країни». Це посада, що передбачає наявність привілеїв і імунітетів, інколи викликає заздрощі у інших. Оскільки вони фактично не несуть відповідальності за свої дії, окрім певних виключень, суспільна думка інколи називає їх кастою недоторканих. Насправді, консул передусім є правником, тому повага до законів і норм є невід’ємною складовою цієї професії.

Далі слово перейняла Гара Каталін - керівник Генерального Консульства Угорщини в Ужгороді ,яка розповіла про систему дипломатичного права та форми роботи конкретної консульської місії. Студентів ознайомили з плануванням та внутрішнім устроєм будівлі консульського представництва.

Генеральне консульство в Ужгороді складається з трьох основних частин: приміщення для протокольних подій, резиденції генерального консула та адміністративного приміщення, в якому реалізовується провідне завдання установи. В Генеральному консульстві працює більше 50-ти співробітників. Головним завданням установи є представлення інтересів угорських громадян. 

По завершенню продуктивної лекції, студентам зробили невелику екскурсію по території та надали можливість побачити живий процес прийому документів, обробки даних та видачі документів. Студенти-міжнародники зробили наступний крок до вивчення курсу «Дипломатична і консульська служба», яку викладає досвідчений дипломат, юрист і завідувач кафедри Міжнародної політики Ален Панов. Подібний формат є складовою програми, що поєднує в собі теоретичне завдання з практичною складовою і реалізується Закарпатським осередком Спілки дипломатів України та кафедрою міжнародної політики Факультету міжнародних економічних відносин (декан факультету – Микола Палінчак).

uzhnu.edu.ua

 

24 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів