Школярі Ужгорода завітали на оглядини факультету міжнародних економічних відносин УжНУ

Школярі Ужгорода завітали на оглядини факультету міжнародних економічних відносин УжНУ
Учням влаштували екскурсію всіма підрозділами, розповіли про актуальність спеціальностей, які тут пропонують, ознайомили зі специфікою навчання, ще й пригостили солодкими смаколиками.

 

Ознайомитися з життям факультету МЕВ зібралися учні ужгородських загальноосвітніх закладів – лінгвістичної гімназії ім. Тараса Шевченка, спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, економічного ліцею (колишня школа № 9) та ЗОШ І–ІІІ ступенів №15.

Модератор заходу, заступник декана з виховної роботи Людмила Казакова влаштувала учням екскурсію всіма підрозділами факультету.

З учнями спілкується Микола Палінчак

Відтак школярі мали зустріч із деканом ФМЕВ Миколою Палінчаком: «Навчання в нас є перспективним і цікавим. Та краще про всі можливості, які перед вами відкриються на факультеті, розкажуть наші студенти, котрі на власному досвіді переконалися й переконуються у правильності свого  вибору!». Також пан Микола розповів аудиторії про устрій підрозділу, особливості навчання.

Ольга Качмар

Ігор Дір

 

Після лекції учні смакували гостинцями

Надзвичайний і Повноважний посол України, заслужений юрист України, директор Інституту міжнародного представництва, що діє в структурі факультету МЕВ, доцент Ігор Дір розповів школярам про практичну частину здобуття фаху: «Ви в ситуації, коли маєте обрати, яким шляхом іти далі. І до цього треба підходити серйозно, адже часу на експерименти небагато. Майте на увазі: для того, аби орієнтуватися в сучасному світі, – потрібне знання мов. Оскільки живете в регіоні, що межує з чотирма державами, ваші можливості для реалізації себе у сфері міжнародних відносин великі, тож скористайтеся цим!».

Доцент кафедри «Прикладної лінгвістики» Ольга Качмар розповіла про роботу свого підрозділу, зокрема про особливості мовної підготовки студентів. Пані Ольга повідомила, що в перспективі на факультеті планують запровадити вивчення китайської мови.

На завершення учні мали змогу поспілкуватися зі студентами й викладачами, а також почастуватися з організованого мешканцями факультету солодкого столу.

Юлія Шипович, Медіацентр УжНУ

ФОТО Антоніни Зеленецької

 

24 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів