Кар’єри жаху: на Виноградівщині люди вже близько 30-ти років дихають пилюкою і перекривають дорогу

Кар’єри жаху: на Виноградівщині люди вже близько 30-ти років дихають пилюкою і перекривають дорогу
Цілими днями, без упину, цією вщент розбитою вулицею проїжджають сотні вантажних автомобілів, змушуючи її жителів дихати не повітрям, а суцільною пилюкою. І як би дивно не звучало, ця дорога, на якій як бачите, не має жодного метру асфальтового покриття, веде до кар’єру ДП "Закарпатський облавтодор". Вулицю Карпатської Січі, яка до речі знаходиться у с. Веряця, Виноградівського району, її жителі перекривають далеко не вперше. Щоразу намагаються привернути увагу на одну й ту ж саму проблему.

 

Однак, роки ідуть, вантажівки їздять, а люди й далі продовжують дихати пилюкою. Так триває вже близько тридцяти років. Та пил через поганий стан дороги - не найстрашніше з чим доводиться миритися, кажуть селяни. Через гірничі роботи майже по всій вулиці в колодязях зникла вода, почав висихати місцевий ліс. А щодо стану здоров’я, то туберкульоз, онкологічні захворювання та проблеми з серцем вже стали нормою для місцевих жителів. Про намір в черговий раз перекривати дорогу селяни повідомили ще за два тижні, звернувшись із заявою до директорів ДП «Закарпатський облавтодор», ЗП «Королівський кар’єр» та голови Виноградівської РДА.

І якщо перші двоє заяву вирішили проігнорувати, очільник району на місце перекриття прибув, вимоги людей вислухав. Селяни кажуть, завдяки акціям протесту, які їм доводиться влаштовувати декілька років поспіль, все чого вдалося досягти - це ремонту невеликої частини дороги, яка під натиском ваги вантажівок зруйнувалася рівно за тиждень та встановлення обмежувача руху «10 тон» на який жоден водій сорокатонового автомобіля наповненого камінням ні разу не звернув уваги. Тож на цей раз, переконують, стоятимуть до тих пір, поки ситуація не зміниться.

М-студіо

 

25 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів