Ліквідаторів-чорнобильців невеличкого райцентру на Закарпатті вшанували правоохоронці

Ліквідаторів-чорнобильців невеличкого райцентру на Закарпатті вшанували правоохоронці
Вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній електростанції вже стало традиційно в Іршавському відділенні поліції.

 

«Чорнобильська трагедія назавжди залишиться для українців та всього людства болючим спогадом. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, 32 роки тому вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення», — такими словами розпочав зустріч начальник Іршавського відділення поліції майор Василь Негря, побажав  всім ліквідаторам здоров’я, довгих років життя та сімейного благополуччя.

На адресу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС багато хороших слів було сказано головою ради ветеранів  та пенсіонерів Іршавського відділення поліції Михайлом Станинцем та Василем Микитою.

Про Чорнобильську трагедію розповідали Петро Штефаньо, Іван Ваколя, Юрій Свистак, Федір Бряник, Василь Соломка, Йосип Лях, Іван Граб.

Юрій Свистак у Чорнобилі опинився у перші години цієї аварії, адже в той час працював Бородянській пожежній частині на Київщині.  В той час на вулиці була справжня весна, тепло, а людям доводилось покидати свої рідні домівки. В першу чергу евакуйовували дітей та людей похилого віку, які впродовж 12 годин опинялись за тисячі кілометрів від своїх помешкань.  

Смутних спогадів на зустрічі було багато, ліквідатори згадували своїх колег, які відійшли у вічність  — це Богдан Федоричко,  Петро Станканинець, Андрій Гецко, Петро Керечанин, Андрій Обійцький, Василь Варга, Іван Пецко, Іван Шкрія та Василь Ломага.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС начальник Іршавського відділення поліції Василь Негря відзначив грамотами  та подарунками Петра Штефаня, Івана Ваколю, Йосипа Ляха, Юрія Свистака, Василя Соломку, Федора Бряника та Іван Канчія. 

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

 

25 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів