В УжНУ на факультеті іноземної філології презентували власний літопис

В УжНУ на факультеті іноземної філології презентували власний літопис
26 квітня в Науковій бібліотеці УжНУ відбулася презентація книги «Літопис факультету іноземної філології», присвяченої 50-річчю ФІФ. Ювілей святкували минулого року.

 

Михайло Рошко

Над виданням працював колектив факультету іноземної філології. Укладачами стали завідувач кафедри класичної та румунської філології Емілія Швед і старший викладач Оксана Дацьо. Усіляко сприяв створенню книги, звичайно, декан факультету іноземної філології Михайло Рошко. Праця складається з двох частин: хронологічної оповіді про життя факультету та ілюстративного матеріалу.

На презентацію завітали викладачі, студенти. Відкрив захід декан  Михайло Рошко: «Здійснилася наша давня мрія, адже вперше за історію нашого факультету з’явився його літопис. Це справжня пам’ять про те, як усе починалося, як підрозділ розростався. Ідея написати таку річ належить Мирославі Фабіан та Емілії Швед. Саме на плечах останньої лежала дуже важлива місія: збір усієї інформації, що довелося робити довго, методично, не пропускаючи жодних деталей. Тож представляємо вашій увазі книгу, в якій є історія створення, становлення й розвитку великого, потужного факультету УжНУ». Також Михайло Михайлович звернув увагу на найбільш цікаві, на його думку, сторінки у книзі.

Емілія Швед

Створити книгу було нелегко. Емілії Швед довелося тісно взаємодіяти з кожною кафедрою, просити розповісти цікаві історії, надати фотографії, спілкуватися з масою людей: з колишніми деканами, завідувачами кафедр, випускниками. Як зауважує сама упорядниця, праця й справді виявилася важкою. Оскільки зібрали чимало фотографій, з’явилася думка подати все у двох частинах. «Нам з Оксаною Григорівною випала честь виконати систематизацію й укладання матеріалу. Чимало допоміг наш декан Михайло Рошко, адже професійно відредагував зібрані нами дані. При укладанні книги звернула увагу, скільки всього на факультеті зроблено і в науковому, й у  виховному напрямі… Тепер ці здобутки точно не забудуться – книга зафіксує їх в історії факультету», – поділилася з присутніми Емілія Швед. Також подякувала всім, хто надавав інформацію для книги.

Вихід книги  став можливим завдяки директору видавництва TIMPANI Ярославу Федишину, який також завітав на захід. Насамперед він привітав усіх присутніх зі значною подією для факультету іноземної філології. Зауважив, що працювати над виданням було приємно, до того ж підготовчі роботи були виконані на високому рівні, професійно.

На заході також були присутні ветерани кафедри іноземних мов Ірина УвароваМарія ШевчукСвітлана Товт, які розповіли про деякі цікаві моменти життя факультету.

До аудиторії звернувся й колишній декан факультету іноземної філології Степан Бобинець, котрий зауважив, що це видання ввійде в аннали історії нашого університету. Подякував усім, хто працював над книгою, за прекрасний привід зібратися факультетом.

Також слово мали завідувачка кафедри німецької філології Ольга Гвоздяк та викладач кафедри іноземних мов Олександра Канюк.

Насамкінець Михайло Рошко подякував усім, хто завітав на захід, і запросив після перегляду виставки книг, які надали працівники Наукової бібліотеки УжНУ, до ознайомлення з «Літописом факультету іноземної філології».

Вікторія Кенідра,

фото Антоніни Зеленецької

Медіацентр УжНУ

 

27 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів