Портрети на макових та рисових зернах: виставка унікальних мікромініатюр в Ужгороді

Портрети на макових та рисових зернах: виставка унікальних мікромініатюр в Ужгороді
Сьогодні в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрили виставку унікальних мікромініатюр «Восьме чудо світу».

 

Майстер Володимир Казарян привіз з Харківщини на Закарпаття кілька десятків своїх робіт, осягнути процес створення яких практично неможливо. До уваги відвідувачів – філігранні мікроскульптури, розміщені на макових зернах, чарівні квіти, встановлені на людському волосі, портрети і шаржі знаменитостей на рисових зернах, приголомшливі своєю витонченістю мережива з 1/100 людської волосини, караван верблюдів у вушку голки, підкована блоха, яка закріплена на кінчику волосини і багато інших мікромініатюрних творінь, які не мають аналогів у світі!

Також на виставці презентували найменший у світі портрет Мони Лізи, намальований олійними фарбами на зрізі рисового зерна, який за розміром в мільйони разів менше оригіналу! Пензликом художнику служила одна сота частина волосини. Окрім створення мікромініатюр автор ще пише вірші, займається музикою, видає книги.

Володимир Казарян за 40 років творчості створив близько 600 мікромініатюр. Його роботи експонувалися на різних континентах і встановили не один світовий рекорд. Тепер і ужгородці зможуть побачити «Восьме чудо світу». Виставка в Ужгородському скансені триватиме аж півроку.

P.S. Зображені на фото мікромініатюри побачити і роздивитися без потужних збільшуючих засобів неможливо!

uzhgorod.net.ua

 

27 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів