Спалення табору ромів у столиці: версія постраждалої сторони

Спалення табору ромів у столиці: версія постраждалої сторони
Нагадаємо, 20 квітня націоналісти спалили ромське поселення на Лисій горі у Києві.

 

Представники закарпатських ромів розповіли про спалення табору на Лисій горі в Києві. Вони стверджують, що радикали з С14 використовували ножі, камені, біти і пістолети і називали це своїми "аргументами".

Аранка і Віталій Кулчар показали журналістам великий чорний чемодан в порізах. Вони повідомили, що це сліди від ножів.

"У той день вранці в табір прийшли двоє чоловіків. Вони не показали документи, але просили сім'ї, які там залишилася, виїхати на Закарпаття. Мій чоловік копав метал поруч на звалищі, який потім здавав, а я з двома дітьми і декількома жінками була в таборі. Ці чоловіки рилися в речах одної з жінок, знайшли там 2500 гривень і забрали. Сказали, що не повернуть поки ми звідси не підемо. А якщо ні, то погано буде. та жінка не мала грошей на квиток і кричала, плакала, на колінах просила не забирати. Він поламав лопатою намет ",

- зазначила 28-річна Аранка.

Також жінка додала, що це не були молоді люди, які пізніше спалили поселення.

"Після того, як до наметів повернулися циганські чоловіки, всі сім'ї поїхали на вокзал. Було 18 дорослих і 13 дітей. Купили квитки на найближчі можливі дати - 28 квітня. Після цього нам подзвонив один з чоловіків, який приходив вранці, і сказав:" приходь в посадку. Я завтра прийду. Ми поговоримо ". Ця людина дозволила залишитися нам до 28 квітня. Коли ми повернулися на Лису гору, нас там чекали пожежа і невідомі в балаклавах", - розповів в свою чергу Тимур Албок, старший ром в поселенні.

У той же час Руслан Балог підкреслив, що ці молоді люди "навіть дітей не бачили і" почали важким камінням кидати. Його слова підтверджує 13-річна Тімея.

"Великий чорний чоловік мені в руку кинув камінь, і вона дуже боліла", - переконує дівчинка.

Роми наголошують, що в результаті покидали речі і втекли до гаражів в пошуках укриття, подзвонили в "102", проте поліція приїхала за півгодини.

"До поселення під'їхала одна поліцейська машина, де були три правоохоронця. Я їм кажу:" У нас діти, вони стріляли, з ножами йшли ". А вони:" Краще їдьте ", - говорить Віталій.

Після того, як молодики пішли, циганські сім'ї поїхали на вокзал, купили квитки до Львова, а звідти - на Закарпаття. Відзначається, що зараз всі сім'ї вдома, однак у деяких дітей, піднялася температура.

Раніше націоналісти заявили, що перед знищенням табору вони попереджали ромів і пропонували їм швидше залишати цю територію.

"Напередодні вони не виконали вимогу, лише частина покинула табір в парку. Але після переконливих законних аргументів інші теж вирішили піти із забороненою території. Ми прибрали за ними майже все сміття, демонтували намети і безпечно спалили", - говорилося в опублікованому повідомленні націоналістів.

"Громадське радіо".

 

28 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів