Піт Бобер про Ужгород: "У вас насправді відбулося багато разючих змін. Це видно по людях, технологіях..."

Піт Бобер про Ужгород: "У вас насправді відбулося багато разючих змін. Це видно по людях, технологіях..."
На юридичному факультеті УжНУ відбулася зустріч зі співголовою Ради Асоціації міст-побратимів Корваліс-Ужгород Пітом Бобером (США).

 

Напередодні, 27 квітня, студенти юристи та міжнародники мали змогу послухати лекцію та поспілкуватися зі співголовою Ради Асоціації міст – побратимів Ужгород – Корвалліс Пітом Бобером. Темою зустрічі стало знайомство з містом Корваліс, штатом Орегон та  організацією місцевого самоврядування в Сполучених Штатах.

Піт Бобер розповів про історію свого знайомства та співпраці з Ужгородом зазначивши, що це його 15 візит до Ужгорода. «З того моменту, коли я вперше відвідав Ужгород, у вас насправді відбулося багато разючих змін. Це видно по людях, технологіях. Можливо, для вас ці зміни менш помітні, але я вважаю що вони є дуже важливими  і їх є справді багато. Одна із значних проблем, з якою стикнулася Україна - це виїзд розумних та активних людей закордон. Я часто чую: «Я не можу тут собі знайти місця, тому поїду в Словаччину, Угорщину, деінде. Але Україна насправді дуже потребує цих активних і розумних людей!"

Декан юридичного факультету Ярослав Лазур зазначив, що Піт Бобер вже не вперше відвідує факультет. Налагоджено постійну та результативну співпрацю. «Я був одним з перших, хто за програмою Open World мав змогу відвідати США. Чимало наших викладачів за підтримки Пітера, у співпраці з деканом ФМЕВ Миколою Палінчаком, відвідали Корваліс, коледж Роузбург, університет Орегона. Два роки тому ми також були з ректором Володимиром Смоланкою в цьому університеті. За підтримки Пітера ми провели ряд онлайн-лекцій з юристами зі штату Орегон у сфері кримінального права, лекцію із членом їхнього федерального парламенту. Щодо сьогоднішньої теми  – вона дуже важлива, оскільки розвиток місцевого самоврядування є одним з ключових в пакеті реформ у нашій країні. У США надзвичайно ефективним інструментом публічного управління є місцеве самоврядування, адже місцеве населення якнайкраще знає які є проблеми,  як більшість з них можна вирішити. Також місцеве самоврядування в США значною мірою відокремлене від політики» - розповів Ярослав Лазур.

Олексій Шафраньош, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

28 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. ссср 2018-04-29 / 01:30:51

    в америкосів інший спосіб життя-друга галактика ,а так все добре