Новий залізничний проект створить додаткові зручності для жителів, гостей і ділових партнерів Закарпаття

Новий залізничний проект створить додаткові зручності для жителів, гостей і ділових партнерів Закарпаття
Про один із міжнародних проектів, які відкривають нам ще одну дорогу до Європи...

 

Як зазначає заступник Міністра інфраструктури  з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, для впровадження проекту пасажирського сполучення Мукачево—Чоп—Захонь (Угорщина)—Будапешт потрібно виконати: реконструкцію 10,3 км колії, модернізацію 41 км контактної мережі та електрифікацію 3,2 км. У результаті отримаємо надійне залізничне сполучення з Угорщиною, що дасть можливість пасажирам дістатись із міст Закарпатської області (Чоп, Батєво, Мукачево) до країн Європейського Союзу та у зворотному напрямку без очікування перестановки колісних пар чи зміни поїздів за обраним маршрутом.

Реалізація проекту допоможе покращити якість пасажирських перевезень залізничним транспортом, створить для мешканців Закарпатської області, гостей і ділових партнерів регіону додаткові зручності. Крім того, виконання комплексу ремонтно-відновлювальних робіт об’єктів зазначених дільниць колії 1435 мм Мукачеве—Чоп—Держкордон сприятиме вантажним перевезенням на них за рахунок збільшення швидкості руху.

Для втілення проекту необхідно орієнтовно 5,5 млн євро, зокрема на ремонтно-відновлювальні роботи залізничної інфраструктури на дільницях: Мукачево—Чоп—Держкордон (Угорщина) — 3,81 млн євро, Чоп—Держкордон (Словаччина) — 0,83 млн євро, реконструкцію станції Мукачево — 0,81 млн євро.

Також потрібно забезпечити відповідним рухомим складом (колія 1435 мм) для обслуговування сполучення Мукачево—Чоп—Захонь (Угорщина)/Будапешт.

Джерело: "Магістраль"

 

28 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів