Улюблене свято закарпатських істориків – День Геродота – відзначили на факультеті історії УжНУ

Улюблене свято закарпатських істориків – День Геродота – відзначили на факультеті історії УжНУ
Улюблене свято всіх істориків – День Геродота – відзначили 24 квітня на факультеті історії та міжнародних відносин у рамках Тижня факультету. Захід, який традиційно відбувався у нічному клубі «Фантом», цьогоріч перенесли в «Eila Dance Club».

 

Іван Вовканич

Цього вечора настрій присутнім створював ведучий Василь Карпов. Він запропонував почати дійство зі студентського гімну «Gaudeamus» і перевірити, хто ж у залі знає не лише перший, а й другий куплет пісні.

Привітати своїх вихованців прийшов декан підрозділу Іван Вовканич, котрий зауважив, що такі зустрічі лише сприяють взаєморозумінню, комунікації між студентами. Тож побажав розважитися «з гарячим серцем і холодним розумом».

Надія Керецман

До вітань долучилася й «мама» всіх студентів цього факультету – Надія Керецман, котра додала, що склад присутніх у цей день не випадковий: у залі зібралися ті, хто справді щиро любить свою роботу, свій колектив, своїх студентів і викладачів. Відтак Надія Павлівна вручила грамоти студентам-активістам.

Ігор Прохненко

День Геродота в істориків ніколи не починався без улюбленої «переклички», адже якщо на парах присутніх потрібно перевіряти, то на таких заходах – і поготів!? За звичаєм, цю почесну місію виконував доцент кафедри історії Стародавнього світу і середніх віків Ігор Прохненко, однак доки він (як сам зізнався трохи пізніше) блукав містом у пошуках місця проведення заходу, дізнаватися, студенти яких курсів і викладачі яких кафедр є наймасовішими гостями вечора, взявся Василь Карпов.

Коли ж Ігор Анатолійович дістався місця призначення, то був змушений сказати кілька слів для молоді, адже саме він з першого курсу прищеплює студентам любов до історії на археологічній практиці, після якої в них залишаються враження на все життя. Зауважив, що День Геродота – це можливість побачитися з тими студентами, котрі не з’являються на парах?. Але передусім це свято для спудеїв, а щодо розкопок та поїздок (як по Україні, так і за її межами), – все буде, якщо буде потрібна підтримка.

Протягом заходу присутніх розважали команди КВН «Дробовик Бітбоксер» та «Свідки Геродота», котрі не скупилися на історичні жарти, тим самим перевіряючи обізнаність аудиторії. Звучали й вокальні композиції від Мар’яни Хованець та Вікторії Булеци, а Дім історичного танцю «Тартан» провів не лише запальний виступ, а й майстер-клас із середньовічних танців для всіх охочих.

Геродот і Кліо факультету історії та МВ’ 2018

Активісти факультету спеціально до свята підготували «майже документальний фільм» про загадкову історію з керамікою під назвою «Розкопана історія», а також опитування серед викладачів і студентів.

Під час дійства можна було виграти квитки на фестиваль «Срібний Татош», що відбувається щорічно у замку Сент-Міклош (Чинадійово). Для цього потрібно було всього-на-всього виконати ряд завдань ведучого: принести чоловічий ремінь чи то жіночу туфельку, окуляри викладача, зробити селфі з барменом і т. д.

Але основною інтригою все ж залишалося обрання Геродота-2018 і вперше – його музи Кліо. За результатами анонімного опитування за ці титули змагалося по троє жінок та чоловіків. Потрібно було дати правильні або ж просто дотепні відповіді на запитання, й зал оплесками вирішував, кому присудити головні звання. Таким чином, Геродотом цього року став асистент кафедри історії України Павло Худіш, а його музою – доцент цієї ж кафедри Наталія Радченко.

Переможців традиційно нагородили лавровими вінками. Продовжилося свято запальною дискотекою.

Катерина Хижняк

Медіацентр УжНУ

 

29 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів