Ужгородські викладачі-історики пройшли стажування в рамках програми Erasmus+

Ужгородські викладачі-історики пройшли стажування в рамках програми Erasmus+
Доценти Юрій Данилець та Віктор Кічера стажувалися на базі Католицького університету в Ружомберку в Словаччині.

 

Із 15 до 21 квітня доценти кафедри історії України Юрій Данилець та Віктор Кічера стажувалися на базі Католицького університету в Ружомберку в Словаччині. Саме стажування проходило на базі Теологічного факультету в Кошицях.

Ужгородські викладачі мали за мету ознайомитися з матеріальною базою Католицького університету в Ружомберку, зокрема його Теологічного підрозділу в Кошицях, прочитати низку лекцій з історії Церкви, взяти найцінніше з тамтешньої методики викладання історичних дисциплін. Безпосередньо в Ружомберку вдалося ознайомитися з матеріальною базою інших факультетів, де, зокрема є сучасні аудиторії для вивчення медійних напрямків. Так, наприклад, в Ружомберку для навчального процесу студентів є окрема радіостанція і навіть телестудія, що забезпечує не лише теоретичні, а й практичні навички майбутніх фахівців. Надзвичайно сучасною є бібліотека Католицького університету. У Ружомберку велику допомогу нашим науковцям надавали колеги Мартін Пінкош та Міхаела Молдова-Хованцова.

Віктор Кічера

З навчального процесу безпосередньо на Теологічному факультеті в Кошицях вдалося здобути неоціненний досвід викладання. Адже колеги з Кошиць роблять акцент радше на індивідуальну роботу зі студентами, маючи мінімальне педагогічне навантаження, що дозволяє краще оцінити вміння й навички майбутніх фахівців, а студентам відповідно – краще готуватися.

Окрім того, зацікавленість у навчанні студентів зростає з якісною матеріальною базою Католицького університету в Ружомберку.

Юрій Данилець

До прикладу, кожна аудиторія оснащена комп’ютером і мультимедійними пристроями, що полегшує викладання для педагога, збільшує масив можливої подачі навчального матеріалу, при цьому використовується не тільки слухова, а й зорова пам’ять, зацікавлює студента у навчанні тощо. Велику допомогу надавали колеги по цеху музи Кліо – професори Ціріл ГішемШтефан Ленчіш.

У цілому стажування видалося успішним: ознайомилися з матеріальною базою, перейняли навички методики викладання й поділилися своїми, набули досвіду організації навчального процесу на базі Католицького університету в Ружомберку. Тому викладачам варто частіше брати участь к рамках проектів Erasmus+, адже обмін знаннями дозволить не лише поділитися власними напрацюваннями, а й відшліфувати та оновити потрібні у професійному зростанні навички для кожного педагога.

Медіацентр УжНУ

 

29 квітня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів