Деяким закарпатцям необхідно буде переоформити субсидії

Деяким закарпатцям необхідно буде переоформити субсидії
Близько 15%-20% українців необхідно буде звернутися в органи соцзахисту для переоформлення субсидії в зв'язку з введенням нових правил.

 

Про це повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає прес-служба Кабміну.

За словами Музиченка, більшості громадян, які отримують субсидії і не мають недавно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або в складі сімей яких немає працездатних осіб, які декларують нульові ставки доходу (приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів) як і раніше державну допомогу буде перепризначено в автоматичному режимі.

"Всі, хто потребує допомоги від держави, будуть і далі її отримувати. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть змінені автоматично. Звернутися до органів соцзахисту треба тільки окремим категоріям громадян, які підпадають під нові критерії, які введені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань", - заявив він.

"Наприклад, сім'я купила автомобіль молодше 5 років. До останнього часу така покупка не була критерієм для призначення або скасування субсидії. Тепер треба внести це в декларацію і подати до органів соціального захисту нову заяву", - розповів Музиченко.

Він пояснив, що, за попередніми розрахунками, кількість людей, яким може знадобитися звернення до органів соцзахисту становить приблизно 15-20%.

"Ми будемо захищати і далі тих, хто потребує допомоги. Але держава не буде платити за тих, хто має приховані доходи або працює в тіньовому секторі. Це порушення принципів соціальної справедливості", - зазначив Музиченко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.

Економічна правда

 

02 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів