Поліція Закарпаття впритул зайнялася профілактикою дитячої злочинності

Поліція Закарпаття впритул зайнялася профілактикою дитячої злочинності
Зокрема поліцейські Мукачівщини розповіли вихованцям Чинадіївського дитячого будинку про їхні права та норми поведінки.

 

Інспектор ювенальної превенції Мукачівського району спільно з представниками інших соціальних служб із старшокласниками дитбудинку у селищі Чинадієво  провели «круглий стіл» на правову тематику.

«Відповідальність починається з мене» – під  такою назвою відбулось заняття-діалог вихованців дитячого будинку з інспектором ювенальної превенції відділення поліції  Тетяною Когут та спеціалістами служби у справах  дітей відділу молоді і спорту Мукачівської районної держадміністрації.

Під час зустрічі правоохоронці розповіли учням 6-9 класів про їхні права та обов’язки, види правопорушень та відповідальність за їх вчинення. Тетяна Когут – інспектор ювенальної превенції Мукачівського відділення поліції навела приклади порушень законодавства  неповнолітніми,  наголосила на покаранні дітей за вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень. Також  увагу присутніх працівник поліції звернула на правах підлітків, конфліктах у юнацькому середовищі,  нормах  поведінки дітей з дорослими та однолітками.

Особливу увагу виступаючі приділили поясненню учням наслідків спілкування з незнайомцями. Надали рекомендації, як реагувати в таких випадках та вберегти себе від злочинців.

Сприяти поширенню правової культури та освіченості учнів, акцентувати їхню увагу на правах кожної дитини, які часто порушуються у школі, в родині чи підліткових колективах, профілактика дитячої злочинності – одні з найголовніших напрямів роботи поліції та соціальних служб, які дбають про фізичний та емоційний розвиток дітей.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

02 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів