Проти посадовців ДФС Закарпаття складено сім адміністративних протоколів

Проти посадовців ДФС Закарпаття складено сім адміністративних протоколів
З початку 2018 року.

 

Управлінням внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Закарпатській області ГУ ДФС у Закарпатській області протягом січня-квітня 2018 року проведено 73 перевірки та розслідування щодо можливих фактів порушення посадовими особами територіальних органів ДФС Закарпатської області вимог чинного законодавства України. За результатами проведених перевірок та розслідувань у 45 випадках інформація щодо можливих неправомірних дій посадових осіб територіальних органів ДФС Закарпатської області знайшла своє підтвердження.

За матеріалами проведених підрозділом перевірок та розслідувань правоохоронними органами відкрито 11 кримінальних проваджень, із них за ч.2 ст.364 КК України – 5 кримінальних проваджень, за ч.1 ст.364 КК України – 1 кримінальне провадження, за ч.1 ст.366 КК України – 3 кримінальні провадження, за ч.1 ст.369 КК України – 1 кримінальне провадження, за ч.3 ст.369 КК України – 1 кримінальне провадження.

За результатами досудових розслідувань чотирьом особам оголошені підозри у вчиненні кримінальних правопорушень (2 підозри за ч.2 ст.364 КК України, 1 підозра за ч.1 ст.239 КК України та 1 підозра по ч.1 ст.362 КК України). Одного колишнього співробітника Закарпатської митниці ДФС Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.368 та ч.1 ст.366 КК України та призначено йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 25500,0 грн. з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, на державних та комунальних підприємствах, в установах, організаціях, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих, адміністративно-господарських функцій за спеціальним повноваженням на строк 1 рік та 2 місяці.

Крім цього, за матеріалами підрозділу у поточному році правоохоронними органами складено 7 адміністративних протоколів відносно посадових осіб територіальних органів ДФС Закарпатської області про порушення антикорупційного законодавства, відповідальність за які передбачена ст.172-6 ч.2 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані ) та ст.172-6 ч.4 КУпАП (подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Також, за результатами проведених підрозділом у поточному році перевірок та розслідувань 8 посадових осіб територіальних органів ДФС притягнуто до дисциплінарної відповідальності та 30 посадовим особам винесено офіційні застереження про недопущення протиправної поведінки.

УВБ територіальних органів ДФС у Закарпатській області ГУ ДФС у Закарпатській області з метою упередження корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією серед особового складу територіальних органів ДФС Закарпатської області постійно проводились заходи профілактичного характеру (виступи у колективах, проведення нарад, проведення профілактичних лекцій та бесід і т.і.), зокрема протягом січня – квітня 2018 року було проведено 1085 таких профілактичний заходів.

Звертаю увагу громадян та суб’єктів господарської діяльності що про неправомірні дії посадових осіб ГУ ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці ДФС можна цілодобово повідомляти на сервіс ДФС України «Пульс» (напрямок 4) за телефоном 0800-501-007 або за телефоном (0312)61-29-84 (чергова частина ГУ ДФС у Закарпатській області).

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

03 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів