Популярний в Ужгороді фестиваль театрального мистецтва «Під цвітом сакури» заплановано і на наступний рік

Популярний в Ужгороді фестиваль театрального мистецтва «Під цвітом сакури» заплановано і на наступний рік
Ужгородський театральний фестиваль камерного мистецтва «Під цвітом сакури» успішно завершив другий сезон. Вісім театрів з різних куточків України представили на малій сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру свої кращі роботи. Глядачі побачили водевіль «Пристрасті дому пана Г.-П.» за п’єсою Олени Пчілки у виконанні київського академічного театру «Колесо», Волинський муздрамтеатр показав моновиставу «Стіна» про кохання княжни Рєпніної до Тараса Шевченка. Київський національний театр російської драми зіграв щемливу історію першого кохання «Ей, ти – привіт!».

 

Львівський обласний театрі імені Юрія Дрогобича показав актуальну монодраму про національні погроми у 1988 році на Кавказі. Київський молодий театр зіграв переповнену пристрастями драму «Феркен Жулі» за п’єсою А.Стріндберга. Львівський Національний театрі імені Марії Заньковецької привіз виставу «Картка любові» про перше кохання Івана Франка. Київський Національний театр імені Івана Франка показав трагічну історію кохання «Увертюра, До побачення», в головній ролі з народним артистом України Остапом Ступкою. А завершили фестиваль господарі виставою «Карще залишайся мертвим» за п’єсою німецького драматурга К.Ветлінгера.

За словами директора Закарпатського академічного обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Василя Марюхнича, театральний фестиваль камерного мистецтва «Під цвітом сакури» пройшов на високому художньому та організаційному рівні. Аншлаги були на кожній виставі. Вразило різномаїття тем та підходів до їхнього вирішення. Фестиваль ще раз показав, що мала сцена в українських театрах – це передовсім інтелектуальний та експериментальний майданчик.

«Приємно, що роботи нашого театру на малій сцені нічим не поступаються нашим колегам, хоча у нас вона працює лише два роки, -- зауважує Василь Марюхнич, який виконував обов’язки і керівника фестивалю. – Важливим моментом фестивалю є робота з ужгородським глядачем, виховання справжніх театралів, для якого такі зустріч вкрай потрібні. Усі колективи, які побували у нас в гостях, залишилися задоволені і роботою на сцені, і перебуванням в Ужгороді. А це значить, що фестиваль житиме. Уже маємо заявки на наступний рік, коли відбудеться третій фестиваль «Під цвітом сакури». Хочемо подякувати за підтримку єдиного щорічного театрального фестивалю в обласному центрі департаменту культури Закарпатської ОДА та Ужгородській міській раді».

До відкриття фестивалю Закарпатський муздрамтеатр зробив затишнішим вхід на малу сцену. До наступного фесту планують докупити стільці, удосконалити сценічне світло і звук, а також встановити систему кондиціонування, якої у спекотні дні бракує.

Олександр ГАВРОШ, завідувач літературно-драматичною частиною Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв.

 

03 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів