Тренер ужгородських «Карпат» Андрій Хім’як: У вищій лізі нам буде цікавіше

Тренер ужгородських «Карпат» Андрій Хім’як: У вищій лізі нам буде цікавіше
Чоловічі «Карпати» достроково стали чемпіонами України в першій лізі, а також доволі вдало стартували в Кубку України, перемігши в 1/8 фіналу кубка суперліговий львівський ЛДУФК.

 

Про успіхи команди в кубку та чемпіонаті розповідає тренер ужгородських «Карпат»  Андрій Хімяк.

- Пане Андрію, що скажете про поєдинок 1/8 фіналу Кубка України, в якому ви здолали суперліго вий ЛДУФК?

- Це восьма гра для нас упродовж останніх двох тижнів. Думаю, що завдяки такій інтенсивності ми й перемогли. В заключному турі в Броварах, де вже виступали в якості чемпіонів, ми поступилися в двох матчах з чотирьох, після цього попрацювали над помилками, донесли це все до хлопців. Рахунок кубкового матчу міг бути значно більшим на нашу користь, адже не реалізували вісім виходів один-на-один з воротарем. Відмічу й якісну гру нашого воротаря, який насамперед виручив команду в потрібний момент і вселяв впевненість у хлопців, окрім того, ще й віддав кілька голевих передач.Добре в цілому зіграла вся команда, на жаль травмувався Олександр Діденко, який нам сильно допоміг у попередніх матчах, його змінив молодий Денис Руденко, який командну гру не зіпсував.Радий також з того, що сьогодні на майданчику були більшість закарпатці – четверо  гравців. 

- Що скажете про рівень суперника з вітчизняної суперліги?

- Ми знали гравців ЛДУФК, адже ще напередодні старту чемпіонату провели з ними товариські зустрічі – в першому матчі поступилися львів’янам у 10 мячів, а вже в наступному – перемогли в один м’яч. Але це товариські поєдинки, де ми перевіряли готовність гравців, де немає відповідальності за результат. Відмічу, що суперника такого рівня ми не мали, хіба що на «Кубку Карпатії»бувсловацький Пряшів, який нам показав справжню різницю у класі, ми тоді поступилися  словакам з різницею в 20 мячів.

- Після цьогорічного чемпіонства в першій лізі чи плануєте підвищуватися в класі до вищої ліги в наступному сезоні?

- Так, про це йдуть розмови з керівництвом клубу, адже на цьому рівні буде цікавіше виступати. Та все залежатиме від формату проведення чемпіонату в вищій лізі та календаря. У вищій лізі значно ширша географія, адже більшість команд вищої ліги зі східної України, тож значно тривалішим будуть виїзди. В вищій лізі передбачено й фінансовий внесок з команд-учасниць у розмірі 30000 грн., тож все залежатиме від рішення нашого керівника.

- Окрім участі в кубку України, які плани підготовки команди до нового сезону?

- Власне, окрім кубкових баталій, де ставимо перед собою найвищі цілі – потрапити до фіналу, плануємо взяти участь у чемпіонаті України з пляжного гандболу, який відбудеться з 6 по 10 червня в Києві.  В останніх змаганнях плануємо провести базову підготовку гандболістів для майбутнього чемпіонату.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

Фото автора: А.Хім’як дає настанови своїм підопічним

 

03 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів