Закарпатські студенти-медики побували на асамблеї UMSA й поспілкувалися із Уляною Супрун

Закарпатські студенти-медики побували на асамблеї UMSA й поспілкувалися із Уляною Супрун
Днями у Вінницькому національному медичному університеті відбулася триденна VI Національна асамблея Ukrainian Medical Students’ Association, участь у якій узяли й студенти-медики УжНУ.

 

У рамках форуму учасники звітували про локальні досягнення та обговорювали план дальшої роботи асоціації студентів-медиків. Ужгородський університет представили дев’ятеро студентів І–VI курсів. Зокрема, розповіли колегам із інших міст про акції, курси та власні проекти, які втілюють в Ужгороді.

Разом із тим студенти мали нагоду відвідати один із пропонованих майстер-класів із хірургічного шва, лапароскопії, інтубації трахеї, мікробіології, акушерства та гінекології або ж внутрішньокісткового доступу. Знаково, що в ці ж дні із робочим візитом до Вінниці прибула й в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка розповіла молодому поколінню більше про медичну реформу, труднощі й перспективи її втілення, про освіту й можливості, які відкривають програми обміну та стажування.

На зустрічі з Уляною Супрун

Шестикурсник медфаку Олександр Голубенко зауважує:

– Усе було на висоті: круті лектори, від яких тамувався подих, неймовірно цікаві воркшопи та захоплива культурна програма. Обрати майстер-клас було складно, адже хотілося послухати кожного лектора. Зрештою зупинив вибір на темі внутрішньокісткового доступу, адже раніше знав про неї досить мало, не бачив методики виконання. Виявилося дуже корисно для мене. Шкода, що це моя остання асамблея медиків у ролі студента, але впевнений: попереду чимало цікавого.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

04 травня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів