Закарпатське агропідприємство назловживало на одинадцять мільйонів

Закарпатське агропідприємство назловживало на одинадцять мільйонів
Державний фінансовий аудит діяльності агропромислово-торгового підприємства «Бобовище» за три останні роки провели фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

 

Аудит виявив низку чинників, які негативно вплинули на результати діяльності підприємства та призвели до порушень та недоліків на загальну суму майже 11 млн. грн.

Перевіркою встановлено, що через реалізацію продукції за цінами нижчим від виробничої собівартості підприємством недоотримано доходу на майже 2 млн грн.

Також підприємством допущено незаконні та неефективні витрати на суму 2,6 млн грн через проведення заохочувальних виплат та доплат при збитковій діяльності підприємства, незабезпечення збереження продукції, що призвело до її псування тощо.

Аудитори також встановили, що наслідком здійснення ризикових операцій з використання земель за відсутності документів на право володіння або користування  нею може бути втрата державних  активів - сільськогосподарських угідь, вартістю понад 6 млн грн. та їх перехід у недержавну власність.

Крім цього, під час аудиту проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності АПТП «Бобовище», якою виявлено нестачу основних засобів на загальну суму більше 1 млн грн.

За результатами проведеного дослідження аудиторською групою запропоновано перелік заходів, необхідних для поліпшення фінансового стану підприємства та ефективного використання активів. Матеріали контрольних заходів готуються для передачі до правоохоронних органів.

Нагадуємо, що зворотній зв’язок з громадськістю Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області забезпечується щодня (крім вихідних та святкових днів) за допомогою "телефона довіри" за номером (0312) 61-76-90.

 

04 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів