Закарпатську полуницю вже везуть на ринки до Львова та Києва

Закарпатську полуницю вже везуть на ринки до Львова та Києва
Зараз ціна на закарпатську полуницю ще тримається високою, але вона знижуватиметься щодня, оскільки врожай хороший і вирощуванням полуниці займається все більше підприємців.

 

Про це розповів Іван Зейкан, власник невеликого полуничного господарства у Виноградові Закарпатської області.

"Цього року сезон полуниці вдався на славу, уникли заморозків, погода сприяла, ягода дозріла добре й її багато. Ми почали продавати першу тепличну полуницю на місцеві ринки два тижні тому, тоді ціна в закупці стартувала зі 125 грн. На ринку за кіло просили від 130 грн за кг. Зараз ціна на полуницю вже впала до 75 грн за кіло в гуртовій закупівлі – це вже полуниця, що закладалася під агроволокно. Й далі ціна знижуватиметься щодня – від перенасичення ринку", - каже Зейкан.

Свою полуницю він здає гуртівникам, які везуть її на продаж у Львів та Київ.

«Одесити та херсонці заходять зі своєю полуницею на українські ринки раніше за закарпатців, але на нашу полуницю попит стабільно високий, він не падає, значить, купівельна спроможність, хоча перші ягоди й дорогі, є в пересічних українців. Відтак, ми тут конкуренції не боїмося, нашу полуницю стабільно купують, хоча з року в рік цим бізнесом починає займатися все більше краян – через це падає закупівельна ціна», - розповідає Зейкан.

На закарпатських ринках також вже почали продавати черешню: традиційно найперші черешні продають пучками по кільканадцять штук – за 5-10 гривень. За кілограм черешень зараз просять від 50 гривень.

Господарі відзначають, що цьогоріч ягоди достигли надзвичайно рано. "Не пам’ятаю, аби на початку травня ласували першими черешнями, а цьогоріч вже 2 травня на дереві були червоні ягоди", - каже Людмила Когутич з Мукачівщини.

Вона зауважує, що перші черешні – "це потіха для дітей", для варення та компотів вони не придатні, бо не мають такого начиненого смаку, як черешні пізніших сортів. Хоча господарі, що продають перші ягоди, мають добрий зиск, бо перше – завжди дорожче.

Джерело: Укрінформ

 

07 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів