В Ужгороді говорили про оптимальний час розвезення товарів до магазинів у центрі міста

В Ужгороді говорили про оптимальний час розвезення товарів до магазинів у центрі міста
Обмеження руху транспортних засобів у центральній пішохідній частині міста обговорили сьогодні на зустрічі з Ужгородським міським головою Богданом Андріївим підприємці, які мають магазини, кав’ярні у центрі міста, керівники навчальних закладів. Ініціював таку зустріч міський голова.

 

Наприкінці минулого тижня перекрили в’їзд на набережну Незележності – біля приміщення Нацбанку, таким чином зробивши нарешті набережну справді пішохідною, вільною від автівок. Однак у центрі міста працюють кав’ярні, ресторани, продуктові магазини, і туди потрібно доставляти товар. Тому радилися, який би графік в’їзду у пішохідну зону був прийнятний представникам бізнесу, але врахував і те, що на набережній, зокрема, знаходяться два навчальні заклади, багато школярів виходять на перерві гуляти, йдуть вранці до школи, і вони повинні бути у безпеці, а про неї, на жаль, не йдеться, адже тут їздили машини, які розвозять товар.

Богдан Євстафійович згадав випадок, коли минулого року під час свята Останнього дзвоника, коли йшла урочиста лінійка і на набережній були сотні дітей та батьків, у центр заїжджала величезна вантажівка. Такі речі є неприпустими, наголосив міський голова. Крім того, набережна – улюблене місце прогулянок ужгородців, батьків з дітками, туристів.

Директор Лінгвістичної гімназії Любов Попович зазначила, що заклад працює з 8.30, деякі діти приходять з восьмої години, вони можуть не побачити машину чи не зреагувати вчасно, що може призвести до трагічних наслідків. Тому схвально поставилася до обмеження руху на набережній.

Такої ж думки і директор ЗОШ №3. Світлана Фесенко зауважила, зокрема, що із підприємцем, який привозить продукти у школу, вже відрегулювали графік завозу, до восьмої години їх привозять до їдальні, з цим проблем нема. А от те, що набережна стала вільною від машин, є дуже позитивним, діти нарешті можуть безпечно гуляти та не дихають вихлопними газами.

Більшість присутніх підприємців сказали, що їх влаштовує, що товар можна буде завозити у певний час: із 5.00 до 8.00. Лише кілька зауважили, що їм такий графік не підходить, бо торгують продуктами, що швидко псуються, до прикладу, морозивом, тому це питання міська рада опрацює додатково.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

07 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів