В Ужгородській міськраді вирішили підтримати підрозділи УСБУ в Закарпатській області на 2018-2020 роки

В Ужгородській міськраді вирішили підтримати підрозділи УСБУ в Закарпатській області на 2018-2020 роки
Члени виконкому сьогодні на плановому черговому засіданні проголосували за проект рішення про Програму підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області на 2018-2020 роки. У подальшому питання винесуть на розгляд сесії міської ради.

 

Як ідеться у програмі, для створення ефективної системи запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню злочинів, удосконалення методів боротьби з тероризмом виникла потреба у покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів Управління СБ України в Закарпатській області. Досягненню цієї мети сприятимуть заходи, спрямовані на зменшення ризиків терористичних проявів та створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинів терористичного характеру.

Основними чинниками, що загрожують національним інтересам і національній безпеці України, стабільності в суспільстві, залишаються військова агресія Російської Федерації, що супроводжується загальним загостренням криміногенної обстановки та радикалізацією суспільно- політичних процесів в Україні; функціонування підконтрольних Російській Федерації незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях та в Криму, що зумовлює активізацію внутрідержавних міграційних процесів та породжує ризики їх використання для насичення підконтрольних Україні територій радикальними елементами; зростання популярності в суміжних країнах крайніх правих ідей та існування ризиків експорту до регіону деструктивних реваншистських вчень, що породжує ризики зіткнення вітчизняних і закордонних радикальних структур тощо.

Ресурсне забезпечення міської цільової Програми підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області – 10 млн. 770 тис. грн., із них цьогоріч заплановано виділити 3,6 млн. грн. Наразі лише погоджено Програму, рішення також пройде через сесію, кошти будуть виділятися за їх наявності.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

08 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів