Закарпатський суддя КС прочитав відкриту лекцію в Ужгородському нацуніверситеті

Закарпатський суддя КС прочитав відкриту лекцію в Ужгородському нацуніверситеті
Суддя Конституційного Суду професор Василь Лемак розповів про специфіку своєї теперішньої роботи на високій посаді, повідомив про останні ухвали КС, порадив студентам не марнувати часу й можливостей.

 

Днями на юридичному факультеті відкриту лекцію прочитав доктор юридичних наук, професор Василь Лемак, якого нещодавно Президент України Петро Порошенко призначив суддею Конституційного Суду.
 
 
Тема заходу – «Конституційний Суд України: проблеми та перспективи».

Насамперед Василь Васильович подякував студентам, відзначивши: викладацька праця дає хорошу базу й уміння спілкуватися з різними людьми, виступати перед аудиторією.

Відтак В.Лемак розповів про специфіку роботи судді Конституційного суду України. «Працювати в КС дуже відповідально, адже рішення цього органу стосуються не конкретних осіб, а всієї держави», – наголосив Василь Лемак.

Професор розповів і про останні ухвали суду, що стосуються кримінально-процесуального кодексу та закону про всеукраїнський референдум.

За словами лектора, Україна входить у турбулентний період, де суд буде одним із гарантів стабільності, який налаштовує до порядку будь-яку гілку влади: «Міцною є тільки та держава, у якій влада розділена. Сила суду — це його незалежність. Нині Конституційний Суд України вперше в історії відчуває незалежність. Вперше суддів призначали за результатами конкурсу, вперше у суддів належні гарантії».

Насамкінець суддя Конституційного Суду порадив студентам розглядати час як ресурс, після закінчення університету брати участь у конкурсах, зокрема й на посади помічників суддів, а після 30 років — на вакансії суддів.

В.Лемак також пообіцяв молоді прочитати лекцію про права людини, запросив викладачів і студентів юридичного факультету УжНУ на екскурсію до Конституційного Суду.

«Дякуємо Василеві Васильовичу, що він і в новій іпостасі читає лекції юнакам і дівчатам. Це позитивна практика, адже професор розповідає про сучасні виклики й перспективи розвитку конституційного судочинства, про що поки не можна прочитати в книжках», — відзначив декан юрфаку Ярослав Лазур.

Ольга Брайлян, Медіацентр УжНУ

 

08 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів