У Кубку України ужгородські «Карпати» грали з вітчизняним грандом

У Кубку України ужгородські «Карпати» грали з вітчизняним грандом
8 травня ужгородська чоловіча команда «Карпати» в першому матчі 1/4 фіналу Кубка України зустрічалася в Запоріжжі з флагманом вітчизняного гандболу, учасником гандбольної Ліги Чемпіонів – місцевим «Мотором». Для ужгородської команди обидві зустрічі з «моторівцями» - момент історичний.

 

Перед матчем тренер «Карпат» Андрій Хім'як дав флеш-інтервю:

«Ми дуже раді, що нашим суперником виявився саме «Мотор». В інших обставинах не думаю, що вони погодилися б з нами грати, - зізнається головний тренер «Карпат» Андрій Хім'як. - Для нас це великий досвід, можливість оцінити свій рівень. Сподіваюся, на домашній матч прийде багато глядачів. Це дуже важливо, що в Ужгороді пройде така гра ».

В попередньому етапі 1/8 фіналу Кубка України «Карпати» в принциповому дербі розібралося зі львівським ЛДУФК-КДЮСШ, який виступає  в Суперлізі. Рахунок матчу - 28:22 (16:11). 9 м'ячів в цьому матчі за ужгородців закинув Олександр Місяйло. Серед лідерів команди також воротар Василь Бринзович, захисники Андрій Сура, правий напівсередній Норберт Поліщук.

За словами головного тренера, всього в обоймі «Закарпаття» 16-18 чоловік. Деякі поєднують гандбол з роботою за іншими спеціальностями. Капітан команди Анатолій Костюх - відомий ужгородський телевізійний журналіст, Віталій Уменец-вчитель фізкультури, Михайло Данило - інженер-проектувальник.

«Команду фінансує область, а також президент ГК« Карпати »Олександр Ледида. Сподіваюся, перемога в Першій лізі допоможе поліпшити умови проживання гравців в гуртожитку, з'явиться можливість оплачувати стипендії новачкам. У планах також є створення студентської команди при УжНУ, - зазначив Андрій Хім'як ».

Сам матч завершився поразкою ужгородців – 46:24. Проте, як повідомив гравець нашої команди анатолій Костюх: «Гра «карпатівців» сподобалася місцевому гранду, за словами представників «Мотору» ми грали не гірше, ніж команди з підвалин суперліги, це було приємно почути, а для нас – це великий досвід грати з таким суперником».

Матч-відповідь  1/4 Кубка України відбудеться в Ужгороді 14 травня.

Роман СЕНИШИН

 

09 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів