Атмосферу Середньовіччя знову відтворять у закарпатському Замку Кохання!

Атмосферу Середньовіччя знову відтворять у закарпатському Замку Кохання!
З 25 по 27 травня у замку Сент-Міклош у Чинадієві проходитиме традиційний щорічний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош».

 

У місці, де перетинаються часи, культури, традиції і легенди, вже всьоме відбудеться фестиваль з особливим настроєм і казковою атмосферою – «Срібний Татош». Традиційно відбуватимуться рицарські поєдинки, феєричні бугурти (масові сутички), профбої та турніри історичних реконструкторів, а також видовищні кінні виступи. Утім, як повідомляє головний організатор та ініціатор фестивалю Юрій Славік, цьогоріч дійство не обмежиться змаганнями рицарів, хоч це і є першою асоціацією зі святом середньовічної культури.

Так, на «Срібному Татоші» старатимуться якнайповніше відтворити атмосферу Середньовіччя, зокрема, і в побуті та навіть у кухні, та облаштують тематичне містечко. А пізнавальності і змістовності додаватиме лекторій від істориків про Середньовіччя на Закарпатті. Передбачена й мистецька частина, зокрема, поетичні читання в рамках «ЛіТатошу». Звісно, лунатиме запальна музика, також у стилі: виступатимуть гурти «ЯРРА», «Фрам» та гості з Угорщини Bordó Sárkány, Kelush & the Bastards. Окрім концерту, гостей фестивалю розважатимуть і вогняними шоу, майстер-класами та середньовічними забавами (танці, стрільба із лука, метання списа, тощо); розгорнуться дитяча зона, ремісничий майданчик і середньовічний ярмарок.

Цьогоріч уперше «Срібний Татош» триватиме аж три дні, бо програма – надзвичайно насичена. Кульмінацією першого дня, п’ятниці, 25 травня, буде давно очікуваний бій між ужгородським дворянином Юрієм Славіком та герольдом фестивалю Сашком Шершуном в образі мукачівського простолюдина.

Деталі та розклад всіх подій цьогорічного фестивалю середньовічної культури – на сторінці події у facebook.

Квитки на фестиваль «Срібний Татош» можна придбати: в Ужгороді – магазин «ЙоЙ», вул. Волошина 29/1; у Мукачеві - МКП «Екскурсія», вул. Федорова, 4 та вул. Я. Мудрого 32/3; у Чинадієві – замок Сент-Міклош, вул. Волошина 53Б; онлайн за посиланням:

На безкоштовний вхід мають право учасники АТО, родичі загиблих учасників АТО, діти до 7 років, інваліди І та ІІ груп.

А ось попередня програма фестивалю, в якій можливі уточнення. 

Гайда у лицарську епоху! На Закарпатті відбудеться фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош» (АНОНС) (31933789_747365042138685_5944315964085501952_n)
 
 
Гайда у лицарську епоху! На Закарпатті відбудеться фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош» (АНОНС) (31934258_747365025472020_7899264186780221440_n)
Джерело: ФеніксСлово

 

10 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів