Тячівська місцева прокуратура суд вимагає відшкодувати збитки, заподіяні незаконною порубкою дерев

Тячівська місцева прокуратура суд вимагає відшкодувати збитки, заподіяні незаконною порубкою дерев
Сума нанесеної лісу шкоди — більше 190 тисяч гривень.

 

Тячівська місцева прокуратура, звернулась до суду з двома позовними заявами, про стягнення до бюджету понад 190 тис грн заподіяних самовільною рубкою лісу.

Так, вироком суду майстра лісу ДП «Ясінянське ЛМГ» визнано винним у незаконній порубці 67 дерев вартістю 183 тис грн на території ввіреного йому для охорони Станиславського лісництва.

Порубані дерева обвинувачений розпиляв та використав для опалення власного помешкання. Крім того доведено, що намагаючись «узаконити» свої дії та приховати сліди злочину, обвинувачений наніс на самовільно зрубані дерева відпускне тавро.

Аналогічний позов заявлено в інтересах Грушівської сільської ради Тячівського району до місцевого мешканця, який незаконно зрубав 8 дерев вартістю 9 тис грн.

Вироками суду обвинувачених визнано винними у незаконній порубці лісу (ст. 246 КК України) та обом призначено покарання у вигляді штрафу. Самостійно заподіяні збитки обвинувачені не відшкодували.

Відтак, Тячівська місцева прокуратура через суд вимагає відшкодувати збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

10 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів