Концерт студентів і викладачів Ужгородського коледжу культури і мистецтв зібрав повний аншлаг!

Концерт студентів і викладачів Ужгородського коледжу культури і мистецтв зібрав повний аншлаг!
На звітний концерт, приурочений до Дня матері, який у четвер у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв представили студенти й викладачі Ужгородський коледж культури і мистецтв, зібралися поціновувачі прекрасного не тільки з усього краю, а й з інших куточків України та з-за кордону.

 

У четвер у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв в Ужгороді був повний аншлаг.  На звітний концерт, приурочений до Дня матері, який представили студенти й викладачі Ужгородського коледжу культури і мистецтв, зібралися поціновувачі прекрасного не тільки з усього краю, а й з інших куточків України та з-за кордону.

У програмі під назвою «Наш коледж на мистецьких орбітах зіркою сяє» було представлено яскраві вокальні, музичні, хореографічні й театральні композиції у виконанні творчих колективів та солістів навчального закладу. Як і передбачали організатори свята, цікавий режисерський задум заслуженого працівника культури України Тараса Гарагонича у натхненному втіленні студентів не залишив байдужим нікого.

Директор коледжу Наталя Шетеля розповідає: «Концерт традиційно присвячений Дню матері. Вже кілька років поспіль ми проводимо концерти до цієї дати, адже студентам набагато легше виступати, коли вони знають, що у залі сидять їхні найдорожчі – мами та бабусі, близькі люди. Це своєрідний подарунок для всіх мам».

Концерт складався з двох частин – у першій частині представлено тематичні програми усіх циклів – осені, літа та зими, які демонструють роботу, проведену зі студентами упродовж навчального року. Символічно завершує композицію весна.  Концерт  більше подібний на виставу: дійство відбувається у формі літературно-музичної композиції, лейтмотивом якої є любов до всесвіту, рідного краю, України, родинні цінності. Задіяні різні жанри і дуже багато хореографії, майже 80 студентів взяли участь у хореографічних постановках. 

Затамувавши подих, глядачі насолоджувалися виступами студентського хору під керівництвом Ондраша Тазінгера, народного фольклорного ансамблю народних інструментів «Маки», ансамблю сучасного танцю «Акценти» та багатьох інших колективів та солістів.

Словом, концерт студентів Ужгородського коледжу вразив фантастичним поєднанням   сучасного аранжування, світломузики, професійного танцю та співу,   кольористики й розмаїття барв, вбрання та декорацій. А ще – глибоким змістом дійства, за яким – суть людського буття на планеті Земля.

Оксана Дудаш, День

 

11 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів