В ужгородському кафе "Fanka" відкрилася авторська виставка живопису та кераміки

В ужгородському кафе "Fanka" відкрилася авторська виставка живопису та кераміки
Називається виставка "Краплинки краси", а представлені на ній картини та керамічні творіння належать одній мисткині — Юлії Єгоровій-Роговій.

 

10 березня 2018 року в ужгородському кафе «Fanka» відбулася презентація виставки живопису та кераміки художниці, члена Національної спілки художників України Юлії Єгорової-Рогової. Експозиція має назву «Краплинки краси».

На виставці приблизно півтора десятка живописних та 12 керамічних робіт мисткині. За зізнанням самої художниці, всі вони об’єднанні тематикою весни та нещодавнім цвітінням сакур у місті над Ужем.  

«На цю виставку мене надихнуло квітіння наших казкових дерев, – розповіла художниця. – Вірніше, оцей загальний настрій, реакція людей на навколишнє. Сплеск оцієї краси змушує людей жити повним життям – радіти, забути про незгоди, незважаючи на труднощі, відчувати моменти щастя. І на картинах хотіла відобразити саме ці моменти, які викликають такі емоції. Адже не секрет, що картини мають можливість спілкуватися з людьми».

Місце для експозиції художниця обрала не випадково, на думку мисткині, слід частіше виходити з галерейного простору. «Ідея цієї виставки – бути ближчими до життя людей, вийти з простору галереї і доторкнутися до простору життя», – зазначила вона.

Живописні роботи намальовані олією на полотні, картоні та папері. До речі, на виставці «Краплинки краси» Ю. Єгорова-Рогова вперше представила роботи, зроблені олією на папері. З-поміж жанрів на експозиції представлені пейзажі та напівабстрактні роботи. Деякі з них вперше презентовані широкій громадськості. Зокрема, картини під назвою «двоє під сакурою» та «зіркове дерево» намальовані безпосередньо під час цвітіння сакур.

Що стосується керамічних виробів, то на виставці представлені гончарні вироби, блюда, горщики, вази (техніка – ліплення, майоліка, поливи). «Кераміка не заважає живопису, а навпаки – підтримають одне одного. Вони підкреслюють красу живописних картин. І  створюють феєрію краси, яка панувала під час цвітіння сакур. Це відчуття щастя, яке дає нам сили, а краса – це наше спасіння», – зауважила вона.

Виставка «Краплинки краси» у кафе «Fanka» триватиме близько місяця.

Денис Фазекаш, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото Наталії Павлик

 

11 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Фері 2018-05-11 / 21:36:50

    У кафе"Фанка, на вул.І.Франка ?::?