Чим закінчиться "війна" поміж профспілками та Закарпатським адмінсудом?

Чим закінчиться "війна" поміж профспілками та Закарпатським адмінсудом?
Сьогодні в Ужгороді дві прес-конференції — керівництва Адміністративного суду Закарпатської області та обласної ради профспілок Закарпаття.

 

Боротьба за Будинок профспілок в м. Ужгороді на пл. Народній, 5 набуває дедалі більшої гостроти і дістала широкий національний і міжнародний резонанс.

В Закарпатському окружному адміністративному суді заявляють, що протизаконні дії та неправдиві заяви Закарпатських профспілок громадськості перешкоджають здійсненню правосуддя та підбурюють громадян до кровопролиття.

Представники суду апелюють до того, що будівля, де зараз знаходиться олбпрофспілка, історично було побудовано для крайового суду. Тим паче, будівля є комплексом будівель правосуддя, які знаходяться поблизу. Передача будівлі за адресою площа Народна, 5 у користування Закарпатському окружному адміністративному суду було б логічним, оскільки зараз судді працюють у двох орендованих приміщеннях у різних кінцях міста на площі, що втричі менша від рекомендованої Державними будівельними нормами. Також голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеля зазначив, що ті приміщення не відповідають вимогам щодо здійснення правосуддя як для персоналу, тау і для учасників судових процесів.

«Профспілки наразі жодного права на будівлю не мають. Вони проводять різного роду акції та мітинги, які ми проводити не можемо. Крім того, нас не допускають в будівлю, яка по закону належить нам. Ми не можемо провести ані ремонти, ані зайняти це приміщення. Ми б хотіли законно перейти в будівлю та виконувати свої функції», - зазначив Олексій Шешеля.

Голова адмінсуду також підкреслив, що після всіх судових засідань будівля передана на баланс держави і профспілки не мають права займати цю будівлю.

Нагадаємо, частину будівлі за адресою пл. Народна, 5 у м. Ужгород, як державне майно, розпорядженням КМУ передано Державній судовій адміністрації України.

Джерело: Голос Карпат

 

14 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів