Ужгородців запрошують на музичний вечір – «До Вас з любов’ю»

Ужгородців запрошують на музичний вечір – «До Вас з любов’ю»
Програму з такою назвою подарує 17 травня ужгородцям естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії. У концерті прозвучать як вже знані й улюблені твори з репертуару колективу, так і нові цікаві номери. У супроводі оркестру соло виконають Марина Лавра (сопрано), Ірина Філіпенко (сопрано), Марія Мартинюк (бандура), Артем Калинич (ударні інструменти), Євген Цанько (акордеон). Аранжувальник програми – заслужений діяч мистецтв України Володимир Конончук. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок о 18.30.

 

До слова, цими днями незмінний керівник колективу, заслужений артист України Володимир Співак зустрів свою 60-у весну. Уродженець с.Кугаївці Чемеровецького району Хмельницької області, він успадкував музичний талант від своїх діда й батька.

Освіту здобував на військово-диригентському факультеті Московської державної консерваторії ім.П.І.Чайковського. Потім були роки служби у різних куточках колишнього Радянського Союзу та Німеччині, а з 1991 року в Ужгородському гарнізоні, де Володимир Співак був керівником військового оркестру аж до його розформування в зв’язку зі скороченням Збройних сил України. У 2005 році Володимир Григорович став ініціатором створення духового оркестру при Закарпатській обласній філармонії і з тих пір є його незмінним керівником.

У цьому ж колективі працює його дружина Світлана (директор оркестру), син Олександр (труба) і невістка Еріка (флейта). Старший син теж обрав батькову професію і є військовим диригентом 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, розміщеної у м.Біла Церква Київської області. У родині Співаків зростають три чарівні онучки, які обіцяють продовжити цю музичну династію.

Підготувала Таїсія Грись

 

14 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів