Сьогодні в Ужгороді – відкриття культурного мегафоруму "СлободаКульт"!

Сьогодні в Ужгороді – відкриття культурного мегафоруму "СлободаКульт"!
Анонсований культурний форум сьогодні стартує на Закарпатті

 

Виставкою "Родинний альбом", розташованою на Набережній Незалежності, починається двотижневий культурний форум Dofa.fund - СлободаКульт, присвячений знайомству двох прикордонних ріегіонів: Слобожанщини і Закарпаття.

Складається виставка з пар фотографій: закарпатські і слобожанські родини, сфотогорафовані в одні й ті самі десятиліття, за останні сто років. Фото трьох поколінь зібрали юні відвідувачі Харківської і Закарпатської обласних бібліотек для дітей та юнацтва, за що ми їм дуже вдячні. Вони зібрали й принесли не лише фотографії, а й родинні історії, що стояли за ними.

Співкураторки виставки — одна з провідних українських історикинь моди, фешн-критикиня Zoya Zvinyatskovskaya та кураторка дитячої програми форуму Iryna Magdysz.

Цією виставкою ми хочемо показати історію прикордоння через приватні родинні історії, показати мультикультурність наших регіонів, спробувати глибше їх зрозуміти, зауважують організатори.

На відкритті виставки — 15 травня, з 15:00 — будуть присутні не лише кураторки й куратори форуму, але й міністр культури України Євген Нищук, губернатор Закарпатської області Генадій Москаль та представниця Харківської облдержадміністрації.

О 16:00 – офіційне відкриття форуму та головної виставки "СлободаКульт" в "Совиному гнізді". Виставка працюватиме з 15 по 28 травня з 11 до 19 год. у великому залі (верхній поверх, в кінці направо)

17:00 – "Свої та чужі в часи війни", публічне інтерв'ю з Сергієм Жаданом та Євгеном Положієм. Мала зала "Совине гніздо" (верхній поверх, в кінці наліво)

18:30 – відкриття Виставки сучасного мистецтва "СлободаКульт" в Галерея "Ілько" ILKO Gallery

20:00 – концерт "Радіо Афродита" на Театральній, Місько Барбара, Юрко Єфремов. Місько Барбара - легендарний український рок-музикант, фронтмен гурту "Мертвий півень". Вікі: «Радіо Афродита – інді-партизанський проект «Мертвого півня». Це спроба реконструкції того, що було знищене. Спроба уявити, що радіостанцію з такими позивними не розгромили у 1945 році і вона працює до сьогодні. Це збірка осучаснених переспівів майже забутих українських гітів ХХ-століття.»

Переглянути всю програму заходів можна ТУТ

 

15 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів