Філологічний факультет Ужгородського нацуніверситету попрощався з професором Белеєм

Філологічний факультет Ужгородського нацуніверситету попрощався з професором Белеєм
За останні кілька місяців філологічний факультет УжНУпрощається уже з четвертим своїм професором – Василь Васильович Німчук, Борис Кирилович Галас, Михайло Іванович Сюсько… Нині Любомир Омелянович Белей.

 

Філфак Ужгородського університету став для нього майже домом на багато років: тут був студентом, став аспірантом, викладачем, доцентом, професором… Був і проректором, і директором НДІ україністики ім. М.Мольнара. Мав багато інших великих і малих посад. Нині він уже спокійний. Земна суєта суєт дала йому спокій.

У Хрестовоздвиженському греко-католицькому соборі Ужгорода зібралися його рідні, друзі, приятелі, колеги, учні, студенти… Щоб провести в останню путь.

Факультет цього тижня планував цілу низку заходів до Дня філолога. І мали вони бути веселими та драйвовими, як і завжди. Натомість запала тиша… Схиляємо голови перед пам’яттю одного з наших.

Професор Белей мав на факультеті своє слово. Й має. І матиме. З ним можна було погоджуватися й не погоджуватися, дискутувати. Він говорив тихо і спокійно, але завжди вагомо й переконливо. Бувало, й емоції вирували…

Любомир Омелянович був відданий науці. Повністю. Кожним фібром своєї душі. Це не кожному до снаги. Та й дано не кожному.

Спочивайте з миром, шановний і дорогий професоре.

Скорбимо разом з Вашою мамою, дружиною, дітьми, братами та їх родинами, з усіма, хто Вас любив і шанував за життя, хто пам’ятатиме й далі… Отаким, як на цьому відео – життєствердним, напористим, відвертим, удячним…

 

Джерело: Медіацентр УжНУ

 

15 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів