Москаль провів для міністра культури короткий екскурс в історію Закарпаття

Москаль провів для міністра культури короткий екскурс в історію Закарпаття
Сьогодні (15.05) керівник краю Геннадій Москаль зустрівся з міністром культури України, котрий прибув на Закарпаття для участі у форумі «СлободаКульт», що стартує в Ужгороді.

 

Голова ОДА ознайомив Євгена Нищука з особливостями Закарпаття, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу, розповів про міжнаціональні відносини, міжкультурні  зв’язки та міграційні процеси. Під час розмови йшлося про виноробні традиції Закарпаття, численні фестивалі сонячного напою, яких в області протягом року проводять більше сотні, а також про туристичні можливості краю та розвиток зеленого туризму. Увагу акцентували і на всесвітньовідомій закарпатській школі живопису.

Геннадій Москаль провів для Євгена Ніщука короткий екскурс в історію Закарпаття, ознайомив із галереєю портретів очільників області різних історичних періодів  та покатав на унікальному ліфті Патерностері. Разом вони оглянули і виставку плакатів в атріумі будівлі облдержадміністрації, яка експонується в рамках «СлободаКульту» – 35 робіт провідних українських графіків і дизайнерів про атомну катастрофу під назвою  «Чорнобиль 30 + Фукусіма 5».

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

15 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів