Науково-практична конференція, присвячена громадському здоров’ю, відкрилася в УжНУ

Науково-практична конференція, присвячена громадському здоров’ю, відкрилася в УжНУ
В Ужгородському національному університеті розпочала роботу науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання розвитку системи громадського здоров’я в Україні. Протягом 17-18 травня учасники наукового зібрання, серед яких - представники Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Центру громадського здоров’я МОЗ України, вчені та практики з різних регіонів України розглядатимуть виклики та проблематику, яка постала перед галуззю громадського здоров’я, а також напрацьовуватимуть конкретні рішення у даній сфері.

 

Співорганізатор конференції, декан факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Іван Миронюк зазначає: «Ми вже вдруге проводимо цю конференцію, вважаємо, що вона має бути щорічною. Ми дуже хочемо, щоб УжНУ став лідером у розвитку системи громадського здоров’я в Україні. Цю конференцію ми проводимо в трохи іншому режимі, ніж попередню, адже ми маємо науковий захід, який є  експертним, тут менше коло учасників, але вони всі є висококласними спеціалістами в своїй галузі. Ми зробили так, що у роботі конференції залучені   практики, науковці і педагоги,  представники міжнародних організацій».

Відкриваючи роботу конференції перший проректор Олександр Сливка, наголосив: «Здоров’я нації - це питання національної безпеки. Тому тема конференції є надзвичайно важливою. Дякую організаторам, хочу побажати учасникам плідної роботи в межах конференції, та поза нею, адже безпосереднє спілкування - це те, що дає результат».

Заступник Генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ігор Кузін зазначив, що в розвитку системи громадського здоров’я в Україні є багато очікувань, від українського суспільства, країн ЄС, але «вкрай мало є майданчиків, де б можна було проводити фахову дискусію з питань громадського здоров’я. Тому я дуже радий, що, ми можемо її провести тут в Ужгороді.  Нашою метою є інтерактивне обговорення, плідна дискусія, розмова щодо  напрямків розвитку системи громадського здоров’я в Україні».

Робота конференції побудована у форматі секцій, панельних дискусій та круглих столів. Як зазначає Іван Миронюк: «Ми напрацьовуємо резолюцію, яка має стати основою для розробки державної політики у сфері громадського здоров’я, базовану на  чотирьох напрямках: підготовці кадрів, наукових дослідженнях у сфері громадського здоров’я, комунікації у сфері громадського здоров’я та  оцінці глобального тягаря хвороб на соціально-економічний та демографічний розвиток держави».

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

18 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів