В Ужгороді проходить Всеукраїнський молодіжний форум взаємодії та розвитку

В Ужгороді проходить Всеукраїнський молодіжний форум взаємодії та розвитку
Сьогодні в Ужгороді проходить IV Всеукраїнський молодіжний форум взаємодії та розвитку у Закарпатській області, організований Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним громадським рухом «Let’s Do It! World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

 

Обговорюють можливості співпраці громадських організацій, державного сектору та бізнесу насамперед у вирішенні екологічних проблем.

На відкритті Форуму в Закарпатській обласній адміністрації виступив заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, привітав учасників, подякував організаторам і відзначив, що потрібно чітко визначитися з безпосередніми цілями і форматом діяльності. Олександр Павлович також розповів, що ближчим часом заплановано дуже багато цікавих, зокрема і для молоді, заходів, навчань – до Дня молоді, до Дня Конституції, «Майстерня міста» та інші, і запросив не тільки долучатися, а й ініціювати свої пропозиції. Наголосив, що міська влада Ужгорода, в міру можливості, допомагає в усіх починаннях, які працюють для молоді та нашого міста.

Президент “Let’s do it, Ukraine” 2018-2019 років Людмила Осипчук відзначила, що на IV форум в Ужгороді зібралося значно більше учасників, ніж торік, коротко розповіла про діяльність «Let’s Do It! World» у понад сотні країн світу та «Let’s do it, Ukraine» в нашій країні, зокрема про екологічні проекти.

Частина міжнародного руху Let’s Do It в Україні має більше десятка щорічних національних проектів та понад 60 локальних, діє в 24 областях України, щорічно об’єднує 1 млн. учасників.

В активі “Let’s do it, Ukraine” – акція «Зробимо Україну чистою разом!» (29 квітня 2017 р.), Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest» та багато інших.

Уже в кількох областях запустили проект інтерактивного, з конкурсами та різними акціями, навчання школярів роздільному збору сміття, торік провели літній екологічний табір на Чорному морі, а цього року запрошують активістів «зеленого руху» на активний відпочинок у Карпатах. Проводять і масштабні навчання для молоді з написання заявок на гранти для екопроектів. Людмила Осипчук запросила також усіх закарпатців приєднатися до Всесвітнього дня прибирання – World Cleanup Day – 15 вересня в кожній країні-учасниці о 10 годині за місцевим часом пропонують попрацювати, щоб спільно зробити наймасштабніше прибирання на планеті Земля. «Наша мета – не лише навести лад, досягти чистоти, а насамперед змінити свідомість людей щодо ставлення до природи, довкілля і нашого майбутнього», – сказала Людмила Осипчук.

Сьогодні на Форумі розглядають ефективну співпрацю органів місцевої влади з громадським сектором при реалізації молодіжних проектів; можливості взаємодії організацій з органами влади на локальному рівні в рамках реалізації національних програм; презентують найбільші молодіжні організації нашого краю.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

18 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів