Сергій Жадан про "СлободаКульт": Такі проекти дають досвід знайомств та контактів, а це вартує набагато більше, ніж знайомства через інші джерела

Сергій Жадан про "СлободаКульт": Такі проекти дають досвід знайомств та контактів, а це вартує набагато більше, ніж знайомства через інші джерела
Форум “СлободаКульт” триває в Ужгороді та Мукачеві з 15 по 29 травня і передбачає проведення 100 культурних подій. Серед них, зокрема, виставки, дискусійна програма, вистави, кінопокази, концерти тощо.

 

У рамках мультикультурного форуму “СлободаКульт” письменник, поет та громадський діяч Сергій Жадан презентував ужгородській аудиторії вірші з нової книги "Антена", яка вийде з друку восени цього року.

“В цій всій ситуації, які ми зараз опинилися, в умовах війни, в стуації певних політичних проблем, культура лишається платформою здорового ґлузду і адекватності, на яку треба опиратися і з якої можна говорити про дуже багато важливих для нас тем. Тому слід триматися за культуру, культурні ініціативи, проекти”, — сказав Сергій Жадан, коментуючи важливість та актуальність такого роду проектів, як “СлободаКульт”. “Такі проекти дають, перш за все, досвід безпосередньо знайомств та контактів, а це вартує набагато більше, ніж знайомства через інші джерела. Особистий досвід — це найбільш цінне джерело інформації та емоцій, тому у такий спосіб ми і знайомимося”, — додав поет.

Зала “Совиного гнізда”, де Сергій Жадан читав свої вірші, була переповнена. Слухачі стоячи аплодували і попросили продовжити читання. Наталія Сільченко, відвідувачка, розповіла, що заради цієї події подолала шлях з Берегова.

“Я приїхала на цей захід з Берегова, і всі 73 км були варті того. Ще з часів навчання в університеті захоплювалася поезією Сергія Жадана, тому скористалася хорошою нагодою почути улюблені вірші наживо. Думаю, відвідувачі отримали таке ж саме внутрішнє задоволення, як і я від заходу. Такі творчі вечори якось відволікають від повсякденного і об’єднують людей навколо чогось гарного, не буденного і, звісно, демонструють таку неповторну  нашу сучасну українську поезію”, — зазначила Наталія.

До речі, значну частину віршів Сергій Жадан написав саме на Закарпатті. “У мене це не перший творчий вечір в Ужгороді і, сподіваюся, не останній. Я насправді дуже люблю виступати в Ужгороді. Публіка тут — щира та відверта”, — прокоментував він.

А ще Сергій Жадан поповнив колекцію “зіркових” торб, яку збирає громадська організація "Щасливі діти" для того, аби потім продати їх в якості лотів на благодійному аукціоні. Зібрані кошти будуть використані на благодійні цілі.  Наразі в колекції, серед інших, є торби з підписами та малюнками від Андрія Хливнюка («Бумбокс»), Юрія Андруховича, Онуки та її команди.

Джерело: Агентство комунікацій ПАЗЛ

 

18 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів