Кількість захворілих школярів у закарпатській Чорній Тисі збільшилась до 62 осіб

Кількість захворілих школярів у закарпатській Чорній Тисі збільшилась до 62 осіб
За формою перебігу переважають легкі та середні форми захворювання.

 

Триває спалах кору серед учнів  загальноосвітньої школи  с.Чорна Тиса Рахівського району. Станом  на 18.05.2018 року загальна кількість захворілих  школярів збільшилась до 62 осіб. За формою перебігу переважають легкі та середні форми захворювання. Двоє хворих учнів перебувають в інфекційному відділені Рахівської РЛ, у них відібрані сироватки крові для дослідження на наявність антитіл класу IgM методом імуноферментного аналізу у вірусологічній лабораторії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України». Отримані позитивні результати.

В навчальному закладі проводиться комплекс протиепідемічних та адміністративно-обмежувальних заходів. Встановлено медичне спостереження за учнями та вчителями, проводиться вологе прибирання приміщень школи з використанням дезінфекційних засобів, тимчасово заборонені масові позакласні заходи.

За оперативними даними по с.Чорна Тиса з початку року  станом на 18.05.2018 зареєстровано 76 випадків кору, всі пацієнти -  діти до 17 років. По Рахівському району за аналогічний період зареєстровано 176 випадків захворювання, в т.ч. 159 серед дітей.

Медико - профілактичні заходи тривають.

Зверніть увагу!!!

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання. Захиститися від кору допоможе тільки вакцинація, котра покращує опірність організму до захворювання.  Вакцина попереджає захворювання або полегшує перебіг хвороби та зупиняє поширення. Для формування колективного імунітету, який попереджає захворюваність, рівень імунізації має становити 95-98%.

Нагадуємо, якщо вашій дитині скоро виповниться 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо ж ви пропустили першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років.

Вакцина проти кору є у наявності в усіх районах області в достатній кількості.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

 

18 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів